С милиони аванс: Най-скъпите БГ футболисти - Левски разказа играта на ЦСКА и Лудогорец (ГАЛЕРИЯ)


С милиони аванс: Най-скъпите БГ футболисти - Левски разказа играта на ЦСКА и Лудогорец (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg и Instagram

7739 0

Екипът на SportLive.bg изготви специална класация, която е изградена върху това колко струват българските футболисти в момента. Създаден е своеобразен топ 25, чрез който ще ви представим резултатите.

Топ 25 на най-скъпите български футболисти

Прави впечатление, че най-много представители сред 25-те най-скъпи български играчи има Левски - цели 5-има, но с уговорката, че поне един от тях със сигурност скоро няма да е част от "сините". За сравнение - Лудогорец е с трима представители, а ЦСКА - едва с двама.

Забелязва се и че доста по-малко от половината състезатели, които попадат в подреждането, играят зад граница - деветима, което е едва 36% от 25-те в списъка. 19 български футболисти пък струват 1 милион евро или повече.

Любопитен факт е, че най-възрастните в класацията са на по 31 години. И всеки един от тях е част от 13-кратния шампион на България Лудогорец. Най-младият в класацията пък е 19-годишен и е част от Левски.

Представяме ви и въпросната класация, а ако не ви се чете - изберете по-развлекателния и бърз вариант - чрез снимки - ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА С ТОП 25 НА НАЙ-СКЪПИТЕ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ.

*Сумите са в евро и се базират на оценката на специализирания сайт Transfermarkt!

  • Илиян Стефанов (Левски) - на 29 години, 800 хиляди;
  • Тодор Неделев (Лудогорец) - на 31 години, 800 хиляди;
  • Патрик-Габриел Галчев (Левски) - на 23 години, 850 хиляди;
  • Християн Петров (ЦСКА) - на 21 години, 850 хиляди;
  • Валентин Антов (Кремонезе) - на 23 години, 900 хиляди;
  • Радослав Цонев (Тобол Костанай) - на 29 години, 900 хиляди;
  • Станислав Иванов (Арда) - на 25 години, 1 милион;
  • Светослав Вуцов (Славия) - на 21 години, 1 милион;
  • Иван Дюлгеров (Черно море) - на 24 години, 1 милион;
  • Иван Турицов (ЦСКА) - на 24 години, 1.20 милиона;
  • Марин Петков (Левски) - на 20 години, 1.50 милиона;
  • Виктор Попов (Черно море) - на 24 години, 1.50 милиона;
  • Доминик Янков (ФК Монреал) - на 23 години, 1.50 милиона;
  • Георги Русев (ФК Сион) - на 25 години, 1.50 милиона;
  • Алекс Петков (Шльонск Вроцлав) - на 24 години, 1.50 милиона;
  • Борислав Цонев (Арда) - на 29 години, 1.50 милиона.

Деветимата най-скъпи играчи на България

ГАЛЕРИЯ С ТОП 25 НАЙ-СКЪПИТЕ ФУТБОЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ

А кои са деветимата, които са над всички останали?

Мартин Минчев

Мартин Минчев

Мартин Минчев рано-рано изгря от Черно море и през 2020 година премина в Славия Прага с огромни надежди. Атакуващият футболист вече е на 23 години, а след като не успя да се наложи в Чехия, премина в турския Ризеспор, къето играе във всеки мач. Цената му е 1.60 милиона евро.

Пламен Андреев

Пламен Андреев вече има цели 84 двубоя за Левски, въпреки че е само на 19 години. Той спечели Купата на България със "сините" през 2021/22, като бе и капитан на тима в доста сериозен период от време. Попадна в куп престижни чуждестранни класации, а към момента цената му е 1.80 милиона евро.

Андриан Краев

Андриан Краев също е носител на Купата с Левски, но покрай отказа му да преподпише със "сините" не е играл чак от началото на декември миналата година. Спекулациите свързват 25-годишния дефанзивен халф с Лудогорец, но ще бъде много любопитно къде ще предпочете да продължи кариерата си със свободен трансфер. Цената му е 1.80 милиона евро, въпреки че скоро не е играл.

Даниел Наумов

Даниел Наумов също почти със сигурност ще е с нов отбор през това лято. Договорът му с ЦСКА 1948 изтича през юни, а 26-годишният страж е свързван както с Левски, така и с ЦСКА. Той има цели 140 мача за ЦСКА 1948, а цената му към момента е 2 милиона евро.

Антон Недялков

Капитанът на Лудогорец преподписа с клуба чак до 2027 година. В последните години бе измъчван от контузии, които го вадеха от игра за много дълго време. Вече на 31 години, бившият състезател на ЦСКА е оценен на 2.80 милиона евро.

Филип Кръстев

През 2020 година Славия продаде Филип Кръстев на Ломел за над 2 милиона евро. Трансферът му бе обнадеждаващ, тъй като собствениците на белгийците са тези на Манчестър Сити. Оттогава обаче изкара наеми в Славия, Троа, Камбуур, Левски, Лос Анджелис и Цволе, където е в момента. Цената му към момента е 3 милиона евро.

Ивайло Чочев

След тежката контузия Ивайло Чочев възстанови кариерата си след силен период в ЦСКА 1948, в който стана и голмайстор на Първа лига. Последва трансфер в Лудогорец, където тепърва трябва да разгръща пълния си потенциал. На 31 години Чочев е оценен на 3 милиона евро.

Илия Груев

Футболистът, към който в момента има най-големи надежди за това да бъде титуляр в топ 5 първенство на Европа. Илия Груев загуби плейофа за влизане във Висшата лига с Лийдс, което щеше да покачи още повече цената му. Не е изключително обаче да последва и трансфер. 24-годишният халф е оценен на 5 милиона евро.

Кирил Десподов

Кирил Десподов обира наградите за най-добър български футболист в последните години. Той стана шампион на Гърция с ПАОК след драматичен край на сезона - след като през есента на 2023-та напусна Лудогорец след успешен престой. Капитанът на националния отбор на България е на 27 години и е оценен на 6 милиона евро.

ГАЛЕРИЯ НА НАЙ-СКЪПИТЕ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички