С шанс 1 към 1 000 000: Най-младият голмайстор на Левски срещу ЦСКА в историята (ВИДЕО)


С шанс 1 към 1 000 000: Най-младият голмайстор на Левски срещу ЦСКА в историята (ВИДЕО)

212 0

Предвид дербито между Левски и ЦСКА, ще ви представим любопитен аспект от съперничеството. А именно - кой е най-младият голмайстор със "синята" фланелка срещу "армейците" (можете да намерите в сайта ни по-рано от днес - най-младият голмайстор за ЦСКА срещу Левски).

Колкото и невероятно да звучи (шанс 1 към 1 000 000), но всъщност един и същ мач излъчва историческите постижения в съперничеството и за двата отбора. В сблъсъка на 21 април 2014 година се стига до това, че падат головете, дело на най-младия голмайстор за "червени" срещу "сините", както и за най-младия голмайстор за "сини" срещу "червени".

Тогавашният дуел завършва при резултат 3:1 за "армейците". А ето и състава на Левски, който притеклият се да спасява положението Елин Топузаков пуска:

Горан Блажевич, Рикардо Нунеш, Аймен Белаид, Павел Чмовш, Дъстли Мюлдер, Пламен Крумов, Даниел Димов, Орлин Старокин, Рафаел Бастос, Ларсен Туре, Валери Божинов.

Най-младият голмайстор за Левски срещу ЦСКА

Въпросният рекордьор за "сините" обаче не е сред титулярите, а се появява като резерва. Става въпрос за Радослав Цонев, който влиза вместо Пламен Крумов в 72-рата минута. Тогава резултатът е 1:0 за опонента.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В 81-вата минуат обаче Цветан Генков укротява топката и я прави удобна за Ради Цонев. Той стреля мощно извън наказателното поле и изравнява резултата. Прави това на 18 години, 11 месеца и 23 дни. Все пак до края на мача Иван Стоянов и Иван Маркович оформят крайното 1:3, а Маркович стана най-младият голмайстор за ЦСКА срещу Левски.

Насладете се на всички попадения и пълен репортаж от срещата чрез кадрите по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички