"Синьото" унижение стана традиция във "Вечното дерби"! Левски - ЦСКА 0:3


"Синьото" унижение стана традиция във "Вечното дерби"! Левски - ЦСКА 0:3

5054 0

"Синьото" унижение стана традиция във "Вечното дерби". Само за статистиката - Левски загуби от ЦСКА с 0:3 в големия сблъсък на 13-ия кръг в "А" група. "Армейците" продължават да преследват титлата като едноличен лидер във временното класиране вече с 32 точки. Авансът на "червените" пред преследвача Лудогорец стана 10 пункта, но разградчани имат мач по-късно срещу Черно море. Левски си остава с 21 точки и е 6-и в подреждането. Това е шести пореден успех за "червените" срещу вечния съперник в шампионата. Серията започна на 19 октомври 2013 година с 3:0 и продължава до днес със същия резултат. Головата разлика в шестте поредни дербита за "А" груап е 13:1 в полза на "армейците". 

Първия гол за ЦСКА на заснежение "Васил Левски" вкара Тони Силва в 22-ата минута. Следващото попадение отбеляза Серджиу Буш в 4-ата минута от добавеното време за първата част. Третия гол мушна Борис Галчев, който засече центриране на Серджиу Буш в 85-ата минута.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ НА ДЕРБИТО ВИЖ ТУК!

Мачът е от 13-ия кръг в "А" група. Сблъсъкът започна с няколко минути по-късно заради ужасните метеорологични условия. Обилният снеговалеж беше затрупал терена и сериозно затрудни почистването му. Снегът продължава да се сипе над София и това наложи почистването поне на линиите по терена.

Левски опита да упражни натиск още след първия съдийски сигнал. Условията по терена обаче бяха ужасни и още при първите стълкновения на терена между футболистите можеше да се получат тежки контузии. Опасните изстрели на "сините" към вратата на ЦСКА бяха спасени от Якуб Дивиш.

В 4-ата минута проблеснаха първите искри между футболистите. Маркиньос направи груб фаул срещу Владимир Гаджев, за който получи жълт картон, а Веселин Минев му потърси обяснение. В 7-ата минута "сините" фенове от сектор "А" започнаха да обстрелват със снежни топки треньора на ЦСКА Стойчо Младенов. Една от тях го уцели в главата и го събори върху снежна преспа край тъчлинията. Това предизвика меле между лицата от двете скамейки, но до бой не се стигна. Мачът беше прекъснат за кратко от съдията Ивайло Стоянов. След няколко минути страстите се поуспокоиха, реферът проведе няколко разговора и мачът продължи.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ НА ДЕРБИТО ВИЖ ТУК!

След подновяването на играта Левски пак натисна и на два пъти беше много близо до гол, но в мелетата и пързалката в наказателното поле на ЦСКА, топката все не влизаше в мрежата. При една контраатака на "армейците " в 22-ата минута обаче те не пропуснаха. Резултатът стана 1:0 за "червените", след като Тони Силва стигна пръв до една отбита от Пламен Илиев топка след шут на Серджиу Буш. В 27-ата минута Луис Педро се хвърли като риба на сухо в наказателното поле на ЦСКА и поиска дузпа, но Ивайло Стоянов не се подведе и му вдигна жълт картон за симулация.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

В края на полувремето футболистите на Левски пак опитаха натиск. В 43-ата минута Антонио Аниете беше изведен отлично сам срещу Дивиш, но вратарят на ЦСКА излезе и успя да избие шута. Минута по-късно отново "сините" имаха отлична възможност да вкарат топката в мрежата на ЦСКА. Антонио Аниете обаче го пропиля, след като пак би в ръцете на "червения" вратар.

Второто полувреме започна с димна пелена, която обхвана "Васил Левски" и наложи мача за пореден път да бъде прекъснат за няколко минути. "Сините" футболисти отново опитаха атаки към вратата на ЦСКА, но голямата опасност дойде пак пред тяхната. В 50-ата минута Тони Силва центрира към Серджиу Буш, но румънецът се размина на сантиметри с топката, а така и Левски с трети гол в неговата врата. "Сините" продължават да правят опити да отбележат във вратата на ЦСКА, но така и не им се получава. Атаките на "армейците" към Пламен Илиев са по-редки, но са значително по-остри и опасни.

В 62-ата минута ЦСКА атакува, но нападението беше спряно заради засада, каквато не съществуваше. Страничният рефер сгреши и спря атаката на Луис Соарес. Две минути по-късно "сините" получиха право да изпълнят пряк свободен удар след фаул на Александър Тунчев. Сърмов изстреля бомбен шут, но топката мина на сантиметри от дясната сглобка на вратата на ЦСКА.

В 85-ата минута точка на спора сложи влезлият през второто полувреме Борис Галчев. Той се разписа при една бърза контраатака и отличен пас на Серджиу Буш. Защитата на Левски изобщо не се ориентира какво се случва, остави Галчев да нахлуе непокрит и да вкара на празна врата.

Веднага след това попадение ултрасите на Левски побесняха и нахлуха на пистата край терена. Полицията не успя да ги задържи зад огражденията на трибуните и беше принудена да направи плътен кордон зад вратата на Якуб Дивиш, за да не нахлуят на терена за саморазправа с футболистите.

В 85-ата минута точка на спора сложи влезлият през второто полувреме Борис Галчев. Той се разписа при една бърза контраатака и отличен пас на Серджиу Буш. Защитата на Левски изобщо не се ориентира какво се случва, остави Галчев да нахлуе непокрит и да вкара на празна врата.
Веднага след това попадение ултрасите на Левски побесняха и нахлуха на пистата край терена. Полицията не успя да ги задържи зад огражденията на трибуните и беше принудена да направи плътен кордон зад вратата на Якуб Дивиш, за да не нахлуят на терена за саморазправа с футболистите.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ НА ДЕРБИТО ВИЖ ТУК!

ПРЕДИ МАЧА:

Голямото дерби в българския футбол беше под въпрос до последния момент заради ужасните атмосферни условия. София осъмна в събота сутринта затрупана от сняг, а валежът не спря и до началото на мача, което затрудни много домакина Левски. "Сините" трябваше да осигурят отлични условия за игра.

Нито една изненада няма в титулярните състави на Левски и ЦСКА, които двамата треньори са избрали за дербито. При "сините" въпросът бе дали Наджиб Амари ще успее да се възстанови навреме, за да започне като титуляр на Националния стадион, но очаквано той ще пропусне срещата. Антонио Аниете ще повече атаката на Левски, а Луис Педро, Мигел Бедоя и Роман Прохазка ще го подкрепят от задни позиции. Георги Сърмов и завърналият се след наказание Владимир Гаджев ще действат като опорни халфове, а отзад ще започне титулярната петица.

При "червените" Марин Оршулич отново е избран от Стойчо Младенов за партньор на Александър Тунчев в сърцето на отбраната, а Луис Соарес - Платини ще действа по лявото крило, докато на пейката остава Антон Карачанаков.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ НА ДЕРБИТО ВИЖ ТУК!

СТАТИСТИКА:

Дерби на 13-ия кръг в "А" група

ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:3

0:1 Тони Силва 22

0:2 Серджиу Буш 45+4

0:3 Борис Галчев 85

ЛЕВСКИ: 23. Пламен Илиев, 14. Веселин Минев, 3. Аймен Белаид (79-Валери Домовчийски), 5. Борислав Стойчев, 71. Пламен Крумов (63-Божидар Краев), 7. Роман Прохазка, 10. Мигел Бедоя, 8. Георги Сърмов, 45. Владимир Гаджев, 11. Луис Педро (55-Мирослав Иванов), 20. Антонио Аниете
Резерви: 1. Кристиян Наумовски, 4. Мики Орачев, 35. Пламен Димов, 16. Мирослав Иванов, 12. Божидар Краев, 21. Радослав Цонев, 17. Валери Домовчийски
Треньор: Георги Иванов

ЦСКА: 33. Якуб Дивиш, 77. Тончи Кукоч, 21. Венцислав Василев, 3. Александър Тунчев, 48. Марин Оршулич, 28. Маркиньос (72-Еденилсон Бергонси), 4. Стивън Сънди, 7. Тони Силва, 20. Луис Сoарес (87-Антон Карачанаков), 70. Жуан Фелипе Рибейро (46-Борис Галчев), 17. Серджиу Буш
Резерви: 99. Стоян Колев, 19. Апостол Попов, 31. Кристиан Супусепа, 22. Еденилсон Бергонси, 8. Борис Галчев, 71. Антон Карачанаков, 11. Неманя Милисавлиевич
Треньор: Стойчо Младенов

Жълти картони: Пламен Крумов, Луис Педро, Аймен Белаид, Мирослав Иванов (Левски); Маркиньос, Якуб Дивиш, Борис Галчев (ЦСКА)

Червени картони: няма

Съдия: Ивайло Стоянов

Станидон: "Васил Левски", София

ВИЖ ТУК ВЕЧНОТО ДЕРБИ В СНИМКИ:

ОПИЯНЕНИЕТО НА ЕДИН ОТБОР: ЦСКА ЛИКУВА СЛЕД 3:0 НАД ЛЕВСКИ

СТОЙЧО С ШЕСТИЦАТА - НОВА ПОДИГРАВКА С ЛЕВСКИ

ОТБОР И ФЕНОВЕ НА ЦСКА ЗАЕДНО В РАДОСТТА СЛЕД БОЯ ПО ЛЕВСКИ

СЕКТОР "Г" СЕ РАЗДАДЕ ВЪВ "ВЕЧНОТО ДЕРБИ" И ПОЛУЧИ 3:0

АГИТКАТА НА ЦСКА ДРАЗНИ ЛЕВСКАРИТЕ С ПЛАКАТИ

ГОРИ, ГОРИ СИНЬО ШАЛЧЕ...

НА ЛЕВСКАРИТЕ САМО ЕДНА ХОРЕОГРАФИЯ ИМ ОСТАНА...

ТРОЙНА РАДОСТ ЗА ЦСКА: СИЛВА, БУШ, ГАЛЧЕВ И ЛЕВСКИ ПАК Е НА КОЛЕНЕ

В ДЕСЕТКАТА! СНЕЖНА ТОПКА НОКАУТИРА СТОЙЧО

"СИНЬОТО" УНИЖЕНИЕ СТАНА ТРАДИЦИЯ ВЪВ "ВЕЧНОТО ДЕРБИ"

СИЛВА И БУШ ЗАЯВИХА ШЕСТИ ПОРЕДЕН "СИН" СРАМ В ДЕРБИТО

ВСИЧКИ ГАЛЕРИИ НА SPORTLINE.BG ВИЖ ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички