След 2 седмици усилена работа: Левски и Генчев разбиха на пух и прах тенденция, хвърлила феновете в паника


След 2 седмици усилена работа: Левски и Генчев разбиха на пух и прах тенденция, хвърлила феновете в паника
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1005 0

5 поредни мача срещу ЦСКА 1948 Левски нямаше победа. След паузата за мачове на националните отбори обаче, "сините" сложиха край на негативната серия срещу "армейците", и то по много убедителен начин. 

Момчетата на Станислав Генчев реализираха цели 4 гола, което е рекорд срещу този съперник. Освен това "червените" се славят като тим с отлична защита и за пръв път през сезона допускат 4 гола в своята врата. Нещо повече - за пръв път от лятото на 2021 година ЦСКА 1948 допуска 4 или повече гола срещу български отбор - за последно това се случи при загуба като гост на Пирин с 4:1. 

С мача в Бистрица пък Левски и Станислав Генчев разрушиха тенденция, която сериозно беше притеснила фенове и специалисти. 

Алекс Колев блестя срещу бившия си тим

Завърна се головата мощ на Левски 

"Сините" бяха вкарали 10 гола в първите си два мача, но ефективността в атака рязко беше спаднала. Преди мача с ЦСКА 1948, столичният гранд имаше едва 1 гол в последните над 280 игрови минути в Първа лига, а Мустафа Сангаре и Алекс Колев нямаха нито един гол помежду си в мачовете, в които започваха като титуляри на върха на атаката. 

Станислав Генчев обаче продължи да налага това дуо на върха на атаката и това даде резултат - Сангаре вкара два гола, Колев един, а "сините" изпуснаха още куп положения в мача, в който играха ултраофанзивно с Евертон Бала и Хасими Фадига в близост до двойката централни нападатели. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

За пръв път от 2-рия кръг насам Левски вкара 4 гола в противниковата врата, като това е и второ гостуване, при което "сините" бележат 4 или повече гола (след 6-те във вратата на Локо София в първия кръг). 

Сангаре е с 5 гола в първите си 8 мача за Левски

Мустафа Сангаре пък вече е само на гол от челната позиция при голмайсторите в Първа лига. Макар и в 4 от 8-те мача, които е изиграл, да е влизал като резерва, той има 5 попадения на сметката си - с едно повече от партньора си в атака Алекс Колев. 

"Наблегнахме изключително много на играта ни в атака - създаването на голови положение, завършването им - това даде резултат. Вкарахме 4 гола срещу отбор, който беше допуснал само 2 гола в 5 мача", сподели Генчев след двубоя. 

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2024/25: Бразилец с голяма заявка

Още: Станислав Генчев отписа най-техничния играч на Левски: Ето кое преля чашата

Още: Класиране в Първа лига през сезон 2024/25 - Лудогорец настига Левски

Генчев съжали, че Левски не е разгромил ЦСКА 1948 и открои "сини" минуси

Левски спря кошмарната серия: Би големия си препъникамък и остава лидер в Първа лига (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички