Списъкът с трансферни провали на "Левски" стана много дълъг


Списъкът с трансферни провали на "Левски" стана много дълъг

2535 0

В последните няколко дни Левски се превърна в пробна на играчи. Това е заради финансовата криза, в която изпаднаха сините. Резултатът от пробната до момента обаче е нулев. През есента така бе взет единствено Наджиб Амари, който не се задържа дълго на "Герена". Близо до контракт бе и Бавон Чибуабуа.

Наред с това обаче Левски претърпя доста поражения на трансферния пазар. А клубът вече е рязан от знайни и незнайни герои, дори от сомалиици... Още през есента Георги Иванов искаше да подсили отбора с нападател. Той успя да стигне до споразумение с двама - Фредерик Нимани и Дани НГесан. На първия във визитката му пишеше, че е играл в Монако. Той обаче се провали с гръм и трясък на физическите тестове. НГесан разиграва клуба две седмици, преди да пристигне на "Герена". И също не издържа прегледите - беше здрав, но изостанал с подготовката и бе отпратен. Така Гонзо трябваше да се задоволи само с Валери Домовчийски, а след това да преквалифицира Антонио Аниете в нападател.

До старта на зимната подготовка Левски успя да привлече трима нови - вратаря Боян Йоргачевич, десния бек Александър Александров и централния защитник Емил Нину. Оттам насетне вече месец сините удрят греда след греда в опитите си да подсилят нападението. При това с играчи, с които уж бяха постигнали договорка. Първият бе камерунецът Джъстин Менголо. Крилото бе съотборник на Нину в Университатя Клуж. Той обаче получи парите си от румънския клуб и не успя да скъса договора си и да подпише с Левски. По същия начин стояха нещата и с холандеца от Университатя Данзел Гравенберк. Македонският таран на ЧфР Клуж Мирко Ивановски вместо на "Герена" се озова в унгарския Видеотон, тъй като сините нямаха 80 хиляди евро за правата му. Десният бек от Слован Братислава Мамаду Багайоко така и не вдигна отново телефона си, въпреки че бе дал принципно съгласие. Такова бе постигнато и с ганайския централен нападател Кваме Карикари, който през есента бе в шведския АИК. В крайна сметка той отиде в шведския Халмстад, където ще играе срещу по-малко пари. По същото време Стойчо Стоев не одобри предложения му французин Флоран Синама-Понгол - бивш футболист на Ливърпул, Атлетико Мадрид и Спортинг Лисабон.

След това от Левски се похвалиха, че са уредили трима - Салим Сисе, Либан Абди и Осман Джалоу. Първият е гвинеец и е нападател на Спортинг Лисабон, но идването му пропадна поради финансови причини, въпреки че двата клуба се бяха разбрали. Същото стана и със... сомалиеца Абди от турския Ризеспор. А Джалоу впечатли в контролата с Милсами, но се оказа, че е болен от хепатит и нещата пак не станаха... За пореден път.

Интересното е, че в предишния престой на Георги Иванов в Левски имаше още два случая, подобни на този с Джалоу - шумно промотираната сделка за халфа Зезиньо от Сантос пропадна, тъй като играчът се нуждаеше от операция на коляното. Любопитното е, че преди това Наско Сираков бе казал, че "Зезиньо е или куц, или става въпрос за измама", защото от Сантос няма как да вземеш играч за под 5 милиона долара. През зимата на 2012-а година пък сините подписаха с Базил де Карвалъо, но след това си го върнаха на Локомотив Пловдив, защото трябваше да се подложи на хирургическа интервенция на рамото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички