Спонсорите на "Левски" се дърпат да спасят евролиценза


Спонсорите на "Левски" се дърпат да спасят евролиценза
Снимка: Иван Йочев

1311 0

Ръководството на "Левски" прави всичко възможно да осигури нови спонсори за клуба. Преди Нова година собственикът Тодор Батков на няколко пъти обявяваше, че води преговори с евентуални спомоществуватели. Засега обаче от "Герена" удрят на камък, пише "Тема Спорт".

Бавно вървят и преговорите по продължаването на контрактите с основния спонсор "Лев Инс", както u с букмейкърската къща EFBET, която през есента също наливаше пари на "Герена". Причина за това е, че "Левски" иска да получи пари за цяла година напред. А компаниите се дърпат.

"Сините" са принудени на това, защото са притиснати от УЕФА да покрият задълженията си към други клубове и свои бивши футболисти и треньори. Това трябваше да се случи до края на декември 2014 година. Клубът обаче получи 20-дневна отсрочка. И на 19 януари трябва да съобщи на международната централа успял ли е да го стори. Ако ревизията покаже, че "Левски" е неизряден платец, клубът ще се прости с евролиценз за следващия сезон - тоест ще пропусне участие в евротурнирите, дори да се класира за тях. Дотогава всички на Терена" ще са на тръни.

До средата на януари "сините" очакват положителен отговор както от досегашните си партньори, така и от други фирми, които искат да рекламират чрез клуба. С намирането на спонсори се е нагърбил и новият човек в Надзорния съвет на клуба Минко Герджиков.

Утре пък за първи път ще се събере новият Управителен съвет в клуба. На заседанието ще присъства и Тодор Батков. На срещата трябва да се реши с кои трима кандидати да бъде попълнен управителният орган (в момента са заети 4 от седемте места). Възможно е в него да влязат бизнесмени, които също да дават средства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички