Със задна ножица: Левски измъкна важен успех - бивш левскар бе близо да спре "сините" (ВИДЕО)


Със задна ножица: Левски измъкна важен успех - бивш левскар бе близо да спре "сините" (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1535 0

Левски записа много важна победа с 2:1 у дома срещу Арда. По този начин "сините" поне временно си върнаха първото място в Първа лига, събирайки 25 точки (Лудогорец е с два мача пасив, като гостува на Ботев Враца по-късно днес). Арда пък остава 6-и с 14 пункта.

Левски победи Арда и поне временно пак е първи в класирането

След само 40 секунди игра Джавад Ел Джемили се разписа, но голът му бе отменен заради засада. Все пак в 12-ата минута Левски поведе след първата получена дузпа за сезона. Точен бе Александър Колев.

Малко над пет минути преди края на редовното време към първата част обаче бившият играч на Левски Станислав Иванов изравни. Домакините все пак отново излязоха напред в резултата в 72-рата минута. Тогава Колев отклони с глава след центриране от ъглов удар, а централният бранител Макун прати топката в мрежата със задна ножица от непосредствена дистанция.

Така Левски записа пета победа от последните шест мача срещу този опонент. Арда пък остава без успех над "сините" от август 2021-ва година, когато надделя с 2:0 като гост.

В следващия кръг, последен преди паузата за националните отбори, Левски има тежко гостуване в Пловдив срещу Ботев (05.10). Арда пък ще играе в Кърджали срещу Берое (04.10).

Левски срещу Арда НА ЖИВО

Първо полувреме

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Левски откри резултата бързо-бързо. Джавал Ел Джемили се ориентира най-добре в наказателното поле при блокиран изстрел и прецизно прати топката по земя в мрежата от непосредствена близост - Господинов остана безпомощен.

След преглеждане с ВАР, продължило над 2 минути, бе установено, че е имало засада. Голът бе отменен.

В 6-ата минута Ебоа-Ебоа повали Колев точно преди да навлезе в наказателното поле и получи жълт картон. Евертон се нае с изпълнението и реши да отправи директен удар, но топката попадна право в ръцете на вратаря.

Пет минути след това Крачунов се превърна в голям грешник за тима си. Първо нелепо отиграване прати топката към вратата му, но Господинов се намеси и тя се отклони в гредата. Впоследствие обаче Крачунов препъна Сангаре и последва дузпа.

12' - 1:0! Александър Колев се нае с изпълнението и стреля много мощно. Господинов успя да играе с топката, но поради силата на удара тя все пак влезе в мрежата.

 

В 33-тата минута Макун не успя да пресече подаване и Иванов се понесе опасно напред. Там Маркович излезе много неразчетено, но за негов късмет Станислав Иванов директно подаде, вместо да го финтира и да потърси опразнената врата. Топката бе стигната от играч на Левски и опасността бе предотвратена.

39' - 1:1! Станислав Иванов бе изведен зад противниковата отбрана при нетолкова добра подредба в защита за "сините". Иванов влезе в наказателното поле с топка в крака и стреля. Маркович успя да се намеси, но въпреки това Иванов настигна избитата топка и я вкара в опразнената мрежа.

Второ полувреме

Две минути след подновяването на играта Офор потърси с хубаво центриране Иванов на далечната греда, но бившият играч на Левски не успя да я насочи във вратата от непосредствена дистанция.

В 61-вата минута Ван дер Каап отклони с глава топката след центриране от ъглов удар, но я прати право в ръцете на Господинов.

В 67-ата минута Кристиан Димитров засече с глава центриране от ъглов удар, но топката мина с малко покрай страничния стълб.

Две минути след това току появилият се като резерва Марин Петков подаде перфектно остро подаване в наказателното поле, а там Евертон засече топката, забравен от опонента, но не успя да насочи топката в рамките на вратата.

73' - 2:1! След центриране от ъглов удар топката бе отклонена с глава, а на далечната греда Макун атрактивно със задна ножица разстреля Господинов от непосредствена дистанция.

В 84-тата минута след центриране от ъглов удар "синята" отбрана изчисти на първа греда. Секунди след това Котев стреля отдалеч на два пъти - при първия ударът бе блокиран, а при втория Маркович се намеси.

В последните минути темпото значително падна, Арда меко казано не успя да наложи натиск, като единствено в последните секунди отправиха няколко центрирания. При едно от тях се стигна до огромен пропуск, но ако топката бе влязла във вратата, щеше да бъде отсъдена засада.

СЪСТАВИТЕ

Левски: Маркович, Майкон, Макун, Ван дер Каап, Цунами, Колев, Ел Джемили, Сангаре, Евертон, Алдаир, Димитров;

Арда: Господинов, Каскардо, Крачунов, Офор, Цонев, Йорданов, Виячки, Велковски, Котев, Ебоа, Иванов;

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички