Тодор Батков иска Левски да е като Звезда


Тодор Батков иска Левски да е като Звезда

2389 0

В сряда собственикът на Левски Тодор Батков направи поредното си гръмко изявление и дори заплаши политиците заради проекта "Южен поток", пише "Тема Спорт".

"Другата седмица очаквам в една съседна, на запад от нас държава да се случи нещо сензационно, което да накара много наши политици и продажници да си помислят още веднъж как ще устояват определени тези и дали няма да срещнат отпор от милионната синя публика. Проектът "Южен поток" определено зависи от новия кабинет. А газопроводът ще окаже влияние и върху Левски, в известна степен и ние сме зависими от "Газпром". Съвсем скоро тези, които се упражняват по този въпрос, ще изпитат тежестта на народа върху гърбовете си. Защото Левски е народът", каза Батков.

Всъщност адвокатът имаше предвид, че руският енергиен гигант, който е дългогодишен спонсор на Цървена звезда, ще стане собственик на сръбския гранд. Очаква се това да се случи на 19 октомври, когато Владимир Путин ще е на посещение в западната ни съседка, твърди сръбският вестник "Блиц". В момента белградският клуб е в много лошо финансово състояние. Руската компания обаче ще покрие дълговете му от 40 милиона евро. Освен това "Газпром" ще купи и земята под стадиона на Звезда, като за целта ще плати 40 милиона евро на Сърбия и отделно от това 20 милиона на общината в Белград. От 2010 година пък енергийният гигант наливаше по над 2 милиона евро на сезон в Цървена звезда.

Целта на Батков е също да се добере до парите на руснаците, защото вече изнемогва с издръжката на "сините". Още през 2012 година президентът на "Газпром" Алексей Милер анонсира, че компанията може да спонсорира Левски, ако тръгне проектът "Южен поток". Това обаче не се случва, въпреки че от "Герена" твърдят, че при водените разговори са постигнали и конкретни договорености. Тодор Батков пък неведнъж е заявявал, че в знак на добра воля би прехвърлил веднага 30% от собствеността на клуба на енергийната компания. Адвокатът се надява руснаците да дават освен голяма сума като рекламодател, да помогнат и за изграждането на новите сектори на стадион "Георги Аспарухов".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички