В "Левски" ги хвана страх от Керкар


В "Левски" ги хвана страх от Керкар
Снимка: Официален сайт на Берое

1442 0

Треньорският щаб на "Левски" и най-вече Георги Иванов са обяснили на своите футболисти в детайли играта на Берое. "Левски" приема Берое днес в първия мач от 15-ия кръг на футболното първенство.

Иванов е отделил най-дълго време за крилото на Берое Селим Керкар. Не е тайна, че той е едно от откритията на Петър Хубчев и не един и два отбора вече си патиха от качествата на бившия футболист на шотландския Рейнджърс. Точно поради тази причина Георги Иванов е обяснил на играчите, че с Керкар трябва да се внимава много, пише "7 дни спорт".

Задачите на „сините“ ще бъдат да задушат бързака на фланга и да не му дават да припари до наказателното поле на Пламен Илиев. Роденият във Франция Селим вече има четири гола на сметката си от началото на сезона и е ключова фигура за Берое. На „Герена“ смятат, че ако се справят с Керкар, ще имат по-добри шансове да спечелят важната среща със „зелените“ днес. Треньорският щаб на „сините“ е намерил човек, който може да се справи с опазването на алжиреца. Става въпрос за Роман Прохазка. Словакът и днес ще се появи като десен бек, както бе в предишния мач с Локомотив (Сф). Тогава считаният за №1 в "Левски" на този пост Пламен Крумов бе извън сметките заради контузия. Въпреки че бившият бек на Берое вече е здрав, той ще остане на пейката за сметка на Прохазка. Другата промяна в редиците на домакините ще бъде включването на Пламен Димов за сметка на наказания Борислав Стойчев. Иначе на вратата на Левски ще застане Пламен Илиев, а карето пред него ще е Прохазка, Белаид, Димов и Веселин Минев. В халфовата линия пред бранителите отново ще си партнират Георги Сърмов и капитанът Владимир Гаджев. По крилата ще атакуват Наджиб Амари и Луис Педро, а зад нападателя ще оперира Мигел Бедоя. До последно под въпрос бе участието на Антонио Аниете заради травма. Нападателят все пак вече е здрав и ще поведе „синята“ атака.

Иначе футболистите на Берое нямат никакво намерение да се бранят на „Герена“. Тактиката ще е атака от първата минута в търсене на гол. Играчите на Петър Хубчев са допълнително амбицирани да вземат трите точки, тъй като няма да има публика на трибуните, което е идеално за гостите. Проблемите на треньора преди гостуването на "Левски" намаляха с два, след като в състава след изтърпени наказания се завръщат халфът Игор Джоман и крилото Крис Гади и нищо чудно двамата да започнат в титулярния състав. Останалите деветима титуляри са ясни - на вратата е Макенджиев, пред него в защитата ще играят Зафиров и Иванов в центъра, отдясно Мунин, който се справи със задачите си срещу Литекс, и отляво Веселин Пенев. Халфовата линия ще бъде наситена с повече футболисти. Атаката ще води Венцислав Христов. Пореден мач заради контузия пропуска десният защитник Атанас Зехиров. Берое няма победа над Левски на „Герена“ вече пет години.

Феновете и играчите на Берое силно се надяват да счупят каръка днес и да се поздравят с успеха. Двубоят е с голям заряд, тъй като двата тима си поделят третото място. В момента Берое е на тази позиция, но само заради по-добрата си голова разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички