ВИДЕО: Трите случая, в които Марин Петков "шие" шеметни голове от дистанция за Левски


ВИДЕО: Трите случая, в които Марин Петков "шие" шеметни голове от дистанция за Левски
Снимка: Оф. стр. на Левски във Фейсбук

2119 0

Левски победи убедително ЦСКА 1948 на чужд терен и показа атакуваща, добра игра. 4 гола видяха "сините" фенове от своите любимци под дъжда в Бистрица - два с глава на Мустафа Сангаре, един на Алекс Колев и един на Марин Петков.

Този на резервата в мача обаче най-много впечатли феновете откъм зрелищност. Петков реализира от далечна дистанция, правейки вратаря на домакините безпомощен и хвърляйки запалянковците в екстаз.

Един от зрелищните му голове донесе ценен успех

Привържениците, които следят Левски отдавна, а също така помнят много детайли, знаят, че 21-годишният нападател не за първи път бележи по такъв начин. Проверка на Sportlive.bg показа, че 3 от общо 22-та гола на младежкия национал са реализирани от далечна дистанция.

Първият от тях пада през сезон 2020/21 във вратата на Славия. Петков бележи за 1:1, но Левски губи този мач с 1:2. Следващите 13 попадения на младока не са такива, след което идва двубоят с Шкупи в евротурнирите през сезон 2023/24.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Тогава "сините" бият с 1:0 със зрелищно попадение на младия нападател. Оттогава Петков е отбелязал 6 гола, за да стане седмият отново толкова красив - снощи срещу ЦСКА 1948.

Любопитно е да се отбележи, че Марин ги "шие" такива все в края на двубоите, което донякъде е обяснимо с факта, че е резерва. И при трите си гола от далечно разстояние той е влизал като смяна на терена.

Срещу Славия младежкият национал вкарва в 86', срещу Шкупи - в 90+11', а в Бистрица се разписа в 77-ата минута. А ето от какво не е доволен Станислав Генчев след 4:2 над ЦСКА 1948

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички