Вкаралият 24 гола за сезон Михаил Вълчев пред Sportlive.bg: Дано Сангаре играе поне колкото мен добре


Вкаралият 24 гола за сезон Михаил Вълчев пред Sportlive.bg: Дано Сангаре играе поне колкото мен добре
Снимка: Оф. сайт на Левски

247 0

Михаил Вълчев е легендарен бивш нападател на Левски, реализирал 109 гола в 177 мача със синята фланелка между 1981 и 1986 година. Той следи детайлно процесите в клуба и играта на тима, затова Sportlive.bg се свърза с него, за да коментира представянето на тима дотук, селекцията и предстоящите трудни мачове за тима в първенството.

Г-н Вълчев, успешна ли Ви се струва лятната селекция на Левски?

- Резултатите показват, че явно селекцията е правилна, отборът играе добре, има конкуренция, което е важно. Пък и играчите от миналата година, например Фадига и Ел Джемили, сега са в много добра спортна форма, играят добре, бележат. Алекс Колев си върши работата в атака, даже помага и в защита.

Още: С хитра клауза: Левски взима още пари за Сонко, поне половин милион

Левски играе почти без крила, с халф-бекове, с трима защитници. Тези, които са отляво и отдясно, атакуват остро и създават проблеми за противника. Правилна е селекцията и Левски върви в правилна посока.

Какво мислите за "синята" атака? Феновете са ентусиазирани от представянето на Мустафа Сангаре.

- Да, той ще върши работа, както и Алекс Колев. Бързи са, енергични и играят добре с глава. Дано това, което феновете го мислят, да се случи и дано да играе поне колкото мен добре.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Има ли пост в състава на Левски, който Ви притеснява?

Още: Левски натрупа солидна глоба, но не е рекордьор от Първа лига пред БФС

- На този етап, в мачовете, които гледах, има колеблива и неконцентрирана игра в средата на отбраната, тъй като Цунами не е централен защитник и изпитва трудност там. Аз мисля, че нещата трябва да се подобрят в тази зона. Ван дер Каап също не е в оптимална форма. Сега клубът взе защитник и когато се засили конкуренцията, ще се подобри и играта.

Изглежда, че Станислав Генчев пасна много добре на Левски.

- Обикновено при нов треньор футболистите играят с още по-голямо желание, което му помага да се адаптира. Явно той е бил запознат с хората, които ще ръководи, с хората, които ще бъдат привлечени. При него адаптацията е много бърза, бързо накара футболистите да играят в неговия стил - когато се отнеме топката, да не се връща само назад, а да се търси бърза атака. Да не се дава възможност на противника да се организира, да има пространства, което дава шанс за голови положения и голове. Той си върши работата много добре до момента, дано и занапред да е така.

Изненадахте ли се от силния старт на "сините" - разгрома над Локомотив (София)?

Още: Легенда на Левски даде трансферен съвет и заяви: Очаквам много голове срещу Ботев Враца

- През първите няколко минути като гледах, си казах: "Леле, Левски какво прави?!". Локомотив даже изпуснаха още едно положение. Но Левски показа характер, бърза и добра игра и реализаторски възможности и победиха. В този мач се видя, че Левски е класа над Локомотив (София).

Предстои домакинство на Крумовград, а после идват сериозни тестове срещу Лудогорец и ЦСКА...

- Мисля, че Левски при всички положения трябва да вземе мача с Крумовград. Не бива да се подценява този тим. Ако се вложи в срещата по същия начин и с помощта на феновете, Левски мисля, че ще ги победи, и то резултатно.

Следват мачове с Лудогорец и ЦСКА, но те на този етап не са по-добре от Левски, не са в много добро състояние, особено ЦСКА. След тези добри три-четири мача, като влезе с увереност срещу Лудогорец, Левски няма да загуби, даже може да ги спечели. Което ще даде още по-голямо самочувствие и мисъл, че може да се класираме по-напред от второ място. Трябва на всяка цена Левски да се класира за Европа, с интерес ще гледам мачовете им там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички