"За първи път от 4 години е дошъл моментът" - Наско Сираков заговори за трофеи в Левски


"За първи път от 4 години е дошъл моментът" - Наско Сираков заговори за трофеи в Левски
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

12877 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори за целите пред отбора за новия сезон, както и за продажбата на Хосе Кордоба, чийто трансфер се обсъждаше над 1 година.

"Много глупости се изписаха по тази тема. Никога досега не бе идвала оферта за Хосе Кордоба, която да ме устройва. Офертите, които получихме за Хосе през тази година, не бяха за пренебрегване. Истината е, че през декември му обещах, че следващият футболист, който ще бъде продаден, е той. Продадохме Уелтън и му казах, че няма шанс да ги продам едновременно с условието, че през лятото ще бъде първият изходящ трансфер. Трябваше да си държа на думата и смятам, че той си го заслужи – с отношението си, труда, израстването. Имаше нужда от ново предизвикателство Хосе", заяви Сираков пред "Мач телеграф".

Дошъл е моментът Левски да гради отбор

Още: Двамата нови в Левски поставиха сериозно предизвикателство пред треньорите

"Вярвам, че за първи път от четири години е дошъл моментът Левски да изгражда отбор, не за да продава след това, а за да се бори за трофеи, а догодина живот и здраве да търси добро представяне в Европа. Не живеем с мисълта, че на всяка цена трябва да развием футболист и после да го продадем, за да оцелеем, както беше до сега. Сега ситуацията е по-различна. На базата на договорката, която по стигнахме с генералния спонсор приходите бяха силно завишени. Печелим, разбира се, много и от любовта на феновете на Левски, която се изразява в посещение на мачове, абонаментни карти, членски карти и покупките в магазина. Магазинът е това, което до голяма степен спаси Левски от най-тъмните дебри, където бе попаднал", допълни той.

Трофеи или дългът към НАП

Според Сираков вече и двете са много важни. "Преди основно трябваше да чистим дълговете, защото те ни тежаха като воденичен камък на шията. Много хора не го разбираха и не го разбират и сега. Ние имаме споразумение с НАП, но и сме направили и доста плащания, които са за напред във времето. В даден момент пак ще трябва да погасяваме определени вноски. Ние, след като започнахме да си връщаме доверието на хората, контрагентите, не можем да си позволим да бъдем некоректен платец и да бъдем нечестни във финансовите си отношения. Задълженията към държавата трябва да бъдат погасени на всяка цена до стотинка. Имаме и други задължения, които не зависят изцяло от нас, но знаците към клуба са положителни и те не ни притесняват".

Още: "Ще има 2-3 месеца преболедуване" - Наско Сираков каза, че "фалитът" вече е много далеч от Левски

Венци Стефанов тактично "захапа" ЦСКА и Левски с тънка ирония

Летен трансферен прозорец в Първа лига: Роналдо напусна Берое (ОБНОВЯВА СЕ)

Най-красивият гол в кариерата на 196-сантиметровия гигант на Левски - Мустафа Сангаре (ВИДЕО)

Официално: Левски даде професионален договор на Огнян Владимиров

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички