Звезда на "Левски": Чакам да ме повикат в националния отбор


Звезда на "Левски": Чакам да ме повикат в националния отбор

1504 0

Георги Костадинов се наложи с лекота в титулярния състав на "Левски". Халфът, който пристигна на „Герена“ през лятната пауза, спечели привържениците със сърцатата си игра. Публична тайна е, че от началото на сезона Костадинов играе в мачовете на инжекции, но въпреки това се справя сполучливо. Футболистът даде интервй да "Дарик".

- Как се чувстваш и как се усещаш със синята фланелка след първите няколко срещи?

- Не искам да коментирам представянето си, защото за това си има хора, които могат да го правят. Относно това как се чувствам в Левски, мога да кажа, че се чувствам добре. Чувствам се на мястото си. Все едно съм си у дома. Това означава, че съм се аклиматизирал добре в обстановката.

- Долавяш ли симпатиите от страна на феновете, защото мнозина твърдят, че действително си паснал на отбора?

- Подкрепата на нашите фенове се усеща във всеки един от двубоите. Целият отбор и аз сме много благодарни за тази подкрепа.

- Как се разбираш с Джереми Де Ноойер? Двамата играете като тандем в средата на терена как се сработвате? Ласкаят ли те мненията, че вие двамата носите промяната в Левски?

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

- Мисля, че за да има разбирателство не е важно от каква националност са футболистите и на какъв език говорят. Всичко е въпрос на интелигентност между партньорите на терена. С Де Ноойер се разбираме много добре, но разбира се, че има какво още да напасваме. За краткия период, в който работим заедно, мисля че вършим добра работа. Иначе смятам, че целият отбор носи промяната. Може би 90 % от отбора е нов. Имаме много млади кадри и обликът е различен.

- Ти не си възрастен, но играеш с много млади съотборници, това как ти се отразява? Някои от тях са в юношеска възраст...

- По-скоро това е стимулиращо. Младите са жадни за успехи и искат да се докажат. Марката и традициите на Левски ни задължават във всеки мач да показваш, че имаш място да си в този отбор.

- Какво носи на отбора първата победа за сезона срещу Черно море във Варна?

- Най-вече носи самочувствие и увереност в качествата на всеки от нас. Тази победа трябва да е една добра основа за следващи позитивни резултати.

- Може ли срещу Монтана да ви е по-трудно, тъй като вече има очаквания към вас?

- Смятам, че хората винаги са имали очаквания към нас. Никой не ни е отписвал, а и всеки, който е запознат с качествата на футболистите ни, знае че сме добър отбор, нищо че не сме сработени. Надявам се в следващия шампионатен мач да покажем надграждане и да се поздравим с нов успех. Отговорността винаги е била върху плещите ни.

- Каква цел си поставяш ти и отбора през този сезон или е рано да се каже?

- Според мен най-важната цел пред отбора е да се изгради една здрава основа за следващите години. Крайно време беше Левски да тръгне във верния път, който е с доста млади футболисти. Мисля, че в бъдеще това ще донесе много успехи на клуба.

- Надяваш ли се на повиквателна от националния селекционер след като си твърд титуляр в Левски?

- Ще излъжа, ако кажа че не се надявам. За всеки един футболист това е отговорност и чест. Надявам се с изявите си на терена да убедя селекционера, че заслужавам да нося националната фланелка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички