Бащата хвърля отчаялите Левски в изпитанието "Славия"


Бащата хвърля отчаялите Левски в изпитанието "Славия"

2976 0

В Локомотив (Пловдив) се надяват да продължат доброто си представяне от последните два мача и при днешното гостуване на традиционно неудобния си съперник Славия. На "Лаута" се точат да се завърнат в Пловдив поне с точка от мача със Славия.

Ръководството на "черно-белите" повиши допълнително настроението в отбора, след като преди последната тренировка вчера следобед раздаде полагащите се премии на играчите за бойкия хикс с Левски в предишния кръг.

Като треньор на пловдивчани ще бъде вписан асистентът Петър Пашев, който притежава лиценз А, но реално Христо Колев ще изпълнява тази роля. Очакванията са днес Колев да заложи отново на единадесеторката, с която стартира срещу Литекс и Левски в предишните два кръга. Възможно е единствено възстановеният напълно Ангел Грънчов да започне в сърцето на отбраната вместо аржентинеца Елиан Парино.

В лагера на "смърфовете" няма кадрови проблеми с изключение на такъв при белгиеца Емерик де Врийзе, при когото явно има хронична травма. Треньорът ще заложи на схема 4-2-3-1. Атаката ще води вездесъщият Мартин Камбуров. Зад него ще напада Благой Наков, а по крилата ще нахлуват Александър Якимов и изгряващата звезда на "черно-белите" Бирсент Карагерен. Заради предстоящия първи 1/8-финал от турнира за Купата на България идния вторник срещу градския съперник Ботев (Пд) е възможно в последния момент треньорският щаб да извърши някои промени.

В редиците на Славия настроението е също приповдигнато след победата над Марек в Дупница. Очаква се треньорът на "белите" Иван Колев да не пипа състава си от последния мач, като единствена промяна ще е включването на Чавдар Янков на мястото на Манзоро, който е наказан. На вратата ще застане Георги Петков, а карето пред него ще оформят Панов, Везалов, Ристевски и Диего Фераресо. Тримата в средата ще бъдат Савич, Коце Дяков и Янков. ПО крилата ще атакуват Иван Вълчанов и Радослав Василев, а сам напред ще е Мишел Платини.

Трите точки са от изключително важно значение и за двата отбора в битка за оставането в елита. Локо е 10-и с актив от 10 точки, докато Славия е 9-и с 2 повече.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Вероятни състави:

Славия: Петков, Панов, Везалов, Ристевски, Диего, Вълчанов, Янков, Савич, Дяков, Василев, Платини

Локо (Пд): Господинов, Дяков, Молдованов, Парино, Филипов, Траянов, Сандански, Якимов, Наков, Карагерен, Камбуров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички