БФС наказал сериозно Локомотив Пловдив заради удар по полицай, но без доказателства


БФС наказал сериозно Локомотив Пловдив заради удар по полицай, но без доказателства

1179 0

Адвокатът по спортно право Георги Градев сподели своите очаквания по предстоящото наказание срещу ЦСКА. То ще бъде много строго заради рецидива фенове да нахлуват на пистата и да търсят саморазправа. 

Наказанието срещу Локомотив паднало

Пред "Тема Спорт" кандидатът за президент на БФС на Конгреса през месец март сподели, че дори в Дисциплинарната комисия не знаят какво да правят и това си проличало от действията им в началото на седмицата.

Той разказа и скандален случай от близкото минало, когато било наложено наказание на Локомотив Пловдив за две срещи без публика заради удар по полицай. То обаче било на по-късен етап отменено при липса на доказатества. Точно такива сега събират в БФС поради случая на ЦСКА. 

Коментарът на Градев

"Това зависи от доказателствата. Тъй като има различни хипотези в Дисциплинарния правилник. Едно е, ако има ударено служебно лице, друго е, ако е дисциплинарно лице. С какво е ударено, каква е степента на нараняване, потърсена ли е медицинска помощ. Има твърде много „ако“-та. Така че в момента да се даде точно становище би било спекулация. А и щом Кучев каза, че не са събрани достатъчно доказателства, това показва, че и в БФС нямат точна яснота какво да правят. Това не е казус, който да има еднозначен отговор и винаги еднакви обстоятелства.

Трябва да се гледа едно по едно всяко доказателство. Аз съм имал случай с Локо Пловдив, при който на първа инстанция ги бяха наказали за два мача, защото имало ударено служебно лице – полицай. И когато поискахме преписката, за да обжалваме, се оказа, че няма нито едно доказателство, което да доказва, че има ударен полицай. Или дори и да има, кой го е ударил, къде се е случило това. И в крайна сметка Апелативната комисия отмени наказанието. Затова и всичко зависи от доказателствата", категоричен е адвокатът. 

С Локомотив Пловдив имаше най-различни случаи през последните години, включително побоища с феновете на ЦСКА в Пловдив и София. Стигна се дотам дербито под Тепетата пък да се играе без гостуващи фенове през сезон 2023/24 между "смърфовете" и Ботев Пловдив. 

Още: Георги Градев оптимист за Антъни Иванов - Световната федерация щяла да отмени наказанието

Георги Градев с отявлен залп по Наско Сираков, Николай Костов и Левски

Респектиращо: Георги Градев бил агент на звезда от Серия А, направил и голям трансфер в Ла Лига

"Те ще му изядат главата" - Георги Градев посъветва Гонзо какво първо да стори в БФС

Георги Градев отрече, че ще влиза в правната комисия на Георги Иванов в БФС

Градев вярва в намеренията на Гонзо и обясни загубата за екипа на Бербатов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички