Феновете на Локомотив поискаха среща с кмета на Пловдив заради стадиона


Феновете на Локомотив поискаха среща с кмета на Пловдив заради стадиона
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

1350 0

Фенклубът на Локомотив Пловдив покани кмета на града Здравко Димитров на среща във връзка със завършването на стадион „Локомотив“. На нея привържениците канят още и заместник-кмета Пламен Райчев и шефа на дирекцията за обществените поръчки Тодор Тодоров.

В своето изявление феновете заявяват притесненията си относно сумата от 42 милиона лева, определена за строителството на Централната трибуна на съоръжението, като тази цена надвишава почти трикратно общата стойност на останалите три трибуни.

Ето какво пишат привържениците:

„Уважаеми господа,

Отправяме покана за среща, продиктувана от угрозата завършването на ст. „Локомотив“ да бъде опорочено по подобие на други два спортни обекта в Пловдив.

За съжаление притесненията ни се оказаха основателни – сумата от 42 милиона лева е определена по неясни критерии, а размерът ѝ е непропорционално по-висок за позициите, които ще се изпълняват. Тази сума превишава почти трикратно общата стойност на останалите три трибуни!

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Настояваме да бъде направена проверка и съпоставка на стойностите, за да се установи как е получена тази сума, особено ако се вземе предвид фактa, че беше предоставен срок от едва 3 (три) дни за изчисление на прогнозните стойности, при наличието на толкова много позиции.

Непонятно е и откъде би била осигурена допълнителната сума до 42 милиона лева, в резултат на което Локомотив да няма нормален стадион, а причината за това да бъде приписана другиму.

Независимо от изричната предварителна договорка, ние не получихме условията на поръчката. Това обстоятелство неминуемо хвърля сянка на съмнение, което се подсилва от силно завишената стойност по-малко от 3 месеца преди местните избори.

Заявяваме, че при липса на реакция от гореспоменатите, запазваме правото си ние да ги потърсим!“, гласи поканата към кмета Здравко Димитров, адресирана още до Пламен Райчев и Тодор Тодоров.

Gott Mit Uns

Napoletani

Lauta Hools

Lauta Frontline

East Club

Бригада Пловдив

Гарата

Бесите

Организация "Трибуна Спортклуб"

World Wide Locos

Magic of Plovdiv“

Илиян Радков

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ефективността на Локомотив Пд заличи тоталната доминация на Левски на "Лаута"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички