Локомотив (Пд) надви Арда в мач с отменен гол и двама изгонени на "Лаута"


Локомотив (Пд) надви Арда в мач с отменен гол и двама изгонени на "Лаута"
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

398 0

Локомотив (Пловдив) победи Арда (Кърджали) в първия мач за двата тима от новия сезон в Първа лига. На стадиона в парк "Лаута" единственото попадение реализира Ефе Али в 41-ата минута на двубоя.

Малко след това Тонислав Йорданов изравни за гостите от Кърджали, но след преглед с ВАР голът му бе отменен заради засада. В добавеното време на първата част реферът Драгомир Драганов изгони двамата голмайстори тази вечер заради спречкване между тях.

През почти цялата първа част Локомотив бе по-настойчивият тим. В 22-ата минута играчите в черно-бяло имаха претенции за дузпа след спъване на Николас Пенев от Виячки, но реферът прецени, че футболистът на Арда е играл с топката и не отсъди 11-метров наказателен удар.

Още: За стари грехове: Любослав Пенев аут за първия си мач в Локомотив Пловдив

Пет минути преди края на първото полувреме се отвори шанс пред Мартин Петков, който стреля, но Анатоли Господинов успя да отрази удара му.

Минута по-късно Локомотив поведе, за радост на своите фенове. След хубава атака Христо Иванов стреля, Господинов спаси, но при добавката Ефе Али не сгреши и "смърфовете" празнуваха. 

В четвъртата минута на добавеното време Арда успя да изравни чрез Тонислав Йорданов, завършил хубава атака с добра комбинация в наказателното поле. След прегледа с ВАР обаче бе установено, че голмайсторът на гостите е бил в засада, заради което попадението му беше отменено. Ситуацията обаче бе доста "тънка". 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Отмененият гол и нарушение на Али вдигна градуса на страстите на "Лаута" и след проявата на играча на Локо двата тима влязоха в сблъсъци. Реферът реши да накаже двамата голмайстори - Али и Йорданов, с жълти картони, които бяха дублирани и те оставиха отборите си с човек по-малко на терена. 

Още: 15 387 души присъствали на Ботев Пловдив - Марибор, пуснаха билетите за дербито с Локомотив Пловдив

Арда изглеждаше съсредоточен в търсене на изравнително попадение след почивката, но не успя да създаде нищо достатъчно опасно. Постепенно двата тима наложиха по-лежерно темпо на "Лаута", опитвайки се да се предпазят от това да инкасират попадение. 

В 82-ата минута Димитър Велковски стреля от пряк свободен удар, но топката мина над стената и над вратата. 

 

Официално: Арда Кърджали произнесе "присъдата" на Николай Киров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички