Любо Пенев и Генчев са се "дуелирали" 5 пъти преди Локо (Пд) - Левски - кой има надмощие?


Любо Пенев и Генчев са се "дуелирали" 5 пъти преди Локо (Пд) - Левски - кой има надмощие?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg/Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2418 0

В третия кръг на Първа лига през сезон 2024/25 Локомотив (Пловдив) посреща Левски на стадиона в парк "Лаута". Сблъсъкът е любопитен поради куп причини и едната от тях е, че противопоставя двама треньори, които в този момент ще са записали по едва 2 мача начело на настоящите си отбори.

За първи път се срещат начело на тези отбори

Става дума за Любослав Пенев и Станислав Генчев, които поеха това лято "смърфовете" и "сините" съответно. Двамата треньори са се изправяли един срещу друг точно 5 пъти в българското първенство и нямат нито едно равенство помежду си.

Пенев до момента надделява в сблъсъците с Генчев

Още: Никога досега Левски не е вкарвал 10 гола в стартовите си 2 мача в елита

Кой води в преките сблъсъци?

Предимството е на страната на по-опитния треньор в лицето на Пенев, който 3 пъти е побеждавал 43-годишния Генчев. Това се случва веднъж начело на ЦСКА 1948 и 2 пъти като треньор на Хебър.

Първият им дуел е при сблъсъка между Лудогорец и Царско село, когато разградчани бият тима на Пенев с 4:0. Следва мач между ЦСКА 1948 и Локо (Сф), в който тимът на добричлията надви с 2:0.

Малко по-късно Локомотив загуби с 1:4 от Хебър, където вече работеше бившият национален селекционер. Пенев би по-късно Ботев (Пд) на Генчев с 1:0 и падна от следващия му тим - Крумовград, с 2:3. 

Още: В Белгия разясниха пред продажба ли е Мичи Нтело от Локо (Пд) в Чемпиъншип

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Двубоят Локо (Пд) - Левски е на втори август от 21:15 часа. Предпочитаната схема на игра на Пенев е 4-1-4-1, а тази на наставника на Левски - 3-4-1-2. А ето кой фактор прави Левски по-силен според Ел Джемили и Фадига. 

Сърбин отказва да поеме ЦСКА 1948

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички