46 милиона - 6 играчи: Лудогорец тотално разпиля ЦСКА и Левски


46 милиона - 6 играчи: Лудогорец тотално разпиля ЦСКА и Левски
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

23770 0

От вече доста време Лудогорец няма равен по качество на футболистите, с които разполага. Логично, това се изразява и във финансов аспект. Показателно е, че двама играчи на "орлите" записаха солидно игрово време на Европейското първенство по футбол 2024 - и ако Якуб Пьотровски с Полша отпада след групите, то Квадво Дуа продължава към осминафиналите с Швейцария.

След като Левски вече се раздели с Хосе Кордоба, който ще играе в английския Норич, а Себастиан Вия със сигурност ще напусне Берое, то доминацията при най-скъпите играчи става още по-стряскаща в полза на разградчани.

ЦСКА също остава назад, като най-скъпият играч на "армейците" е Джонатан Линдсет, който е оценен на 2,70 милиона евро. Топ 6 на най-високооценените състезатели в Първа лига е изцяло резервиран за "зелени" играчи (използвани са стойностите на специализираното издание Transfermarkt).

Доминацията на Лудогорец при най-скъпите футболисти в Първа лига стна стряскаща

Текпетей от Лудогорец

Това са Бернард Текпетей, Якуб Пьотровски, Кайо Видал, Руан Круз, Квадво Дуа и Ивайло Чочев, като само българинът е над 27 години (на 31) - тоест има изгледи сумите им да нарастват още повече. Това със сигурност ще се случи при швейцареца, а вероятно и при поляка.

Общата стойност на шестимата споменати е 23,80 милиона евро - което прави над 46 милиона лева. Ето и колко точно струва всеки от тях и на колко години е:

  • Бернард Текпетей (26 години) - 6 милиона евро;
  • Якуб Пьотровски (26 години) - 5 милиона евро;
  • Кайо Видал (23 години) - 3,50 милиона евро;
  • Руан Круз (23 години) - 3,50 милиона евро;
  • Квадво Дуа (27 години) - 3 милиона евро;
  • Ивайло Чочев (31 години) - 2,80 милиона евро.

Ако материалът ви е допаднал, вижте рубриката на SportLive.bg - "Мрежа от детайли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички