Без да вдига скоростта се изкачи на върха: Лудогорец мислеше за Фенербахче, но надви Крумовград (ВИДЕО)


Без да вдига скоростта се изкачи на върха: Лудогорец мислеше за Фенербахче, но надви Крумовград (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2729 0

Лудогорец стигна до икономична победа срещу Крумовград с 1:0 в Разград в двубой от 16-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение отбеляза Квадво Дуа в 16'. Нападателят вкара и двете попадения в предния кръг срещу Славия за успеха с 2:0 и дава все по-силна заявка с "орлите".

Това бе първи мач начело на Крумовград на бившия треньор на Лудогорец Станислав Генчев, който не успя да започне по мечтан за него начин. Отборът му опита на моменти да изненада възпитаниците на Георги Дерменджиев, но просто бе видно кой е по-класният отбор.

Ясно личеше, че българският шампион пести силите си за предстоящия сблъсък с Фенербахче в груповата фаза на Лигата на конференциите.  Двубоят от четвъртия кръг започва в 22:00 часа и е в Разград.

Благодарение на трите точки Лудогорец излезе на първо място във временното класиране, като изпревари с една точка ЦСКА. Разградчани обаче имат още една отложена среща, която трябва да изиграят. "Орлите" са с актив от 33 точки, а Крумовград е 11-ти с 18. В следващия кръг Лудогорец гостува на Етър във Велико Търново, докато крумовградчани посрещат ЦСКА в Пловдив.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по очакван начин с надмощие на Лудогорец. "Орлите" започнаха атакуващо от първата минута и често поглеждаха към вратата на съперника. Домакините бяха по-активни през левия фланг, но така и не съумяваха да отправят удар в началните 10-ина минути.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Това се промени в 16'. Тогава Кайо Видал центрира за Спас Делев, който с глава продължи към Квадво Дуа. Нападателят прати топката във вратата на Макенджиев, но бе вдигната засада. След последвало преглеждане от ВАР решението бе променено, а голът зачетен - 1:0.

В следващите минути Крумовград опита да вдигне оборотите и да изненада шампионите. Играчите се концентрираха към центрирания в наказателното поле, но всички безуспешни. В 31' Алекс Колев стреля от фал, но доста слабо и ударът му бе избит.

В 35' Кайо Видал опита изненадващ диагонален удар, но той бе блокиран от защитник и излезе в корнер, който не доведе до нищо интересно. В края на полувремето се стигна до първия по-опасен удар за гостите, но Слуга изби, а и бе даден сигнал за игра с ръка в хода на атаката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата възможност през втората част бе за разградчани. В 50' Доминик Янков пробва диагонален удар, но Шимич блокира опита.  Две минути след това Благой Макенджиев сгреши и прати топката на главата на Кайо Видал. Той обаче стреля право в ръцете на стража.

В 61' резервите Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей комбинираха, полякът изведе ганаеца в наказателното поле. Той стреля, но Макенджиев отново спаси. След него Гонзалвеш и Пьотровски също се отличиха с пропуски.

В 69' след центриране от корнер Антон Недялков продължи с глава към Квадво Дуа, който стреля в левия страничен стълб. След това Вердон вкара на празна врата, но попадението не бе зачетено заради засада на Дуа. 5 минути преди края Рик Джонатан пробва късмета си с далечен изстрел, но неуспешно. Това бе и последното по-интересно положение в двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Слуга, Недялков, Гонсалвеш, Дуа, Идалго, Русо, Вердон, Нареси, Видал, Делев, Руан;

Крумовград: Макенджиев, Пехливанов, Сенханджи, Велев, Шимич, Кацаров, Арияш, Миланович, Али, Тонев, Колев;

*Спас Делев бе сред резервите за шампионите в началото на последните 4 двубоя.

ПРЕДИ МАЧА

Шампионите се намират на четвъртата позиция с актив от 30 точки след 14 изиграни двубоя. За последно победиха Славия с 2:0 след две попадения на лятното попълнение Квадво Дуа.

Крумовград е 11-и с 18 точки. Отборът се раздели с Неманя Миланович след няколко незадоволителни представяния и веднага назначи Станислав Генчев. Дебютът му бе разочароващ, след като загуби с 0:1 от Спартак Варна в 1/32-финалите за Купата на България.

Възпитаниците на Дерменджиев нямат право на изненада, но и по всяка вероятност ще пазят сили за предстоящото домакинство на Фенербахче в четвъртък от груповата фаза в Лига на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички