Бивш треньор на "Левски" застава начело на Лудогорец?


Бивш треньор на "Левски" застава начело на Лудогорец?
Снимка: БГНЕС

1853 1

Въпреки всичко изговорено против тази възможност, въпросът със смяната на треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев отново се завъртя в медиите. Според "Тема Спорт" шампионите са обсъдили няколко варианта за наследник на Дерменджиев, като сред кандидатурите е била и тази на Николай Костов.

Бившият наставник на "Левски" е без отбор, след като бе уволнен от подвизаващия се във втора руска дивизия Тосно. В неделя 51-годишният специалист, който след престоя си на „Герена" работи в Карпати Лвов и Таврия, изгледа на живо дербито между Лудогорец и сините В Разград. Той е използвал възможността да се запознае отблизо с качествата на евентуалния си нов отбор.

Както е известно, от близо 3 месеца помощникът на Костов навсякъде – Веселин Бранимиров, работи в школата на разградчани. Той е треньор на дублиращия тим на зелените, който се представя доста силно.

От началото на пролетния дял шампионите изпитват сериозни трудности в игрово отношение, което покачи напрежението върху Георги Дерменджиев. "Орлите" с мъка създават чисти голови положения, играят бавно и доста грубо. Неведнъж футболистите си изпуснаха нервите и още на терена показаха негодуванието срещу решенията на специалиста. Първият, който оспори тактиката, бе Вандерсон, а след това го последва и Фабио Ешпиньо. Заради това последният бе глобен от ръководството с 5 бона. Успехът над Левски също не дойде никак убедително, като през голяма част от мача шампионите не знаеха как да изострят играта и да стигнат до опасности пред Пламен Илиев.

До момента през пролетта зелените са записали 5 мача, в които имат само 2 победи. В останалите срещи те допуснаха равенство и 2 загуби, като успяха да отбележат само 3 попадения и допуснаха толкова. Постоянно низходящата линия на развитие не се е понравила никак на ръководството. Засега, ако няма нови катаклизми, Лудогорец няма да прави промени на треньорския пост, но е възможно да има такива през лятото.

Ясно е, че Георги Дерменджиев ще остане в щаба на всеки следващ треньор на Лудогорец, като това ще е едно от условията, които шефовете на клуба ще поставят.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички