Черно море сложи прът в колелата на Лудогорец, изкара и червен картон на "орлите"


 Черно море сложи прът в колелата на Лудогорец, изкара и червен картон на "орлите"
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1897 0

Черно море стана отборът, който отне първи точки от Лудогорец през новия сезон в Първа лига. "Моряците" удържаха нулево равенство с шампионите в Разград, като до този момент разградчани имаха само победи (4 на брой).

Спечелената точка изкачи "моряците" до второто място в класирането, докато Лудогорец се вдигна до четвъртото място след петия си изигран двубой в 7 кръга.

Лудогорец имаше не една добра възможност да открие резултата - в 34' пропуска направи Камара, а Дуа не бе достатъчно прецизен в 48' и 56'. В 43' пък Пламен Илиев спаси изстрел на швейцареца.

Разградчани имаха претенции за дузпа в 28', когато Кайо Видал се свлече в наказателното поле след съприкосновение с Цветомир Панов. Такава обаче не бе отсъдена. В 75' те останаха с човек по-малко след червен картон на Агибу Камара за грубо влизане в краката на Васил Панайотов.

Ето как се разви мачът:

Първо полувреме

Първият точен удар в срещата дойде в 6', когато Рик Джонатан пробва рефлекса на Пламен Илиев, но той улови. Постепенно разградчани наложиха натиск над съперника. В 21' дойде първата опасност пред вратата на шампионите - при завършването на атаката опитът на Васил Панайотов да забоде с глава не се увенчаха с успех. 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В 28' Кайо Видал падна след съприкосновение с Цветомир Панов в наказателното поле, но Никола Попов не видя основание за дузпа.

В 33' Лудогорец пропусна да открие резултата в най-чистото положение от началото на мача. След атака отляво Джонатан центрира, Видал не отигра добре, но топката стигна до Камара, който не успя да я насочи добре от хубава позиция.

Две минути преди края на първата част "орлите" стигнаха до нова чиста ситуация. Квадво Дуа получи подаване извън наказателното поле и с глава опита да преодолее Пламен Илиев, но вратарят реагира и улови топката.

Второ полувреме

И втората част започна с пропуск за шампионите. В 48' Квадво Дуа бе изведен отлично в наказателното поле и стреля с глава, но не намери целта от хубава позиция и накара Ивайло Чочев да се хване за главата.

В 60' Даниел Димов претърпя нарушение и изглеждаше, че ще трябва да напусне терена на носилка, но в крайна сметка се изправи. Малко след това в игра се появи Якуб Пьотровски, който зае мястото на Ивайло Чочев. 

В 70' Пламен Илиев се справи с мощен удар извън наказателното поле на Аслак фон Витри. В 73' бившият голмайстор на Лудогорец - Клаудиу Кешеру, влезе в игра за Черно море против бившия си тим. 

В 75' Агибу Камара влезе остро с бутоните в краката на Васил Панайотов и получи жълт картон, но ситуацията бе прегледна а с ВАР, за да се установи, че новата звезда на домакините трябва да бъде изгонен. 

В последните секунди на добавеното време "моряците" можеха да шокират шампиона с атака, в която Кешеру подаде, а Пашеко стреля, но не намери очертанията на вратата на Падт. 

Стартови състави 

Лудогорец: Падт, Алмейда, Рик, Дуа, Видал, Куртулус, Фон Витри, Идалго, Чочев, Камара, Нареси;

Черно море: Илиев, Атанасов, Дробаров, Панов, Попов, Панайотов, Димов, Фернандес, Дончев, Сула, Иса;

Преди мача

И двата отбора ще опитат да продължат победните си серии. Черно море е безгрешен в последните три мача след загубата от Локомотив София, докато "орлите" са с пълен актив от точки. 

Сега за възпитаниците на Сираков предстои едно последно предизвикателство преди заслужената почивка по време на паузата за националните отбори.

Черно море смаза Лудогорец в последния им спор с 4:0, но в шампионатен двубой не го е побеждавал в Разград от 2012 г. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички