Феновете на Лудогорец били наричани "цигани": Ще има жестоки наказания


Феновете на Лудогорец били наричани "цигани": Ще има жестоки наказания
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: БГНЕС

940 0

Българският шампион Лудогорец не започна по най-добрия начин в Лига Европа, като загуби от Спарта Прага. Чехите бяха доволни от резултата и от спечелените точки, но от клуба ще трябва да плащат много солидни глоби.

Феновете на Лудогорец били обиждани

Една от тях е заради това, че привържениците на тима скандираха "цигани, цигани" срещу тези на разградчани. Според УЕФА това са расистки скандирания, а европейската футболна централа се отнася много жестоко към подобни прояви.

Освен това по време на срещата е имало напрежение заради феновете на Спарта. Разпоредбата на УЕФА гласи, че всеки един клуб е длъжен да предостави 100 билета "първа класа" за гостуващи привърженици. Лудогорец е спазил стриктно изискванията и именно поради тази причина фенове на Славия Прага са били настанени и в Сектор В.

Въпросните привърженици на Славия обаче се държали доста грубо и започнали да провокират по всякакъв начин феновете на Лудогорец. Това е принудило ръководството на "орлите" да предприеме действия и с помощта на охранителната фирма да премести феновете при останалите в гостуващия сектор. А в Чехия осмяха и Лудогорец, и феновете на "орлите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички