Генчев, Дерменджиев и Илиев - сред треньорите в топ 4 има побеждавал всеки тим в Първа лига


Генчев, Дерменджиев и Илиев - сред треньорите в топ 4 има побеждавал всеки тим в Първа лига
Снимка: Lap.bg

1849 0

Любопитен се очертава да бъде следващият сезон, като три от най-силните тимове в Първата шестица ще бъдат водени от български треньори. Изключението е ЦСКА, който вече замени Стамен Белчев с чужденеца Томислав Стипич. 

Един измежду Генчев, Илиев и Дерменджиев няма равен

Треньорите на Левски, Черно море и Лудогорец са натрупали не само опит, но и доста победи в българското първенство. Но има ли отбори в елита, които са им се опълчвали и досега те не са успявали да бият? Има, за двама от тях. Единственото изключение е Илиан Илиев, който е побеждавал всеки в Първа лига.

Илиан Илиев е побеждавал всеки отбор в Първа лига

Илиан Илиев

Срещу водещите 4 тима най-много победи той има срещу Левски - 9 от 39 срещи общо. Срещу ЦСКА е записал 8 успеха от 37 мача, а срещу Лудогорец - 6 от 28.

Станислав Генчев

Станислав Генчев пък не е успявал да победи само вече бившия си тим Крумовград, срещу който е имал 1 мач - начело на Ботев (Пд). Той е успявал да победи и ЦСКА (веднъж), и Черно море (веднъж), и Лудогорец (веднъж), и Левски - 4 пъти в 8 мача.

Георги Дерменджиев

Въпреки че води хегемон, Георги Дерменджиев има отбори, които не е успявал да победи като треньор. Това са Лудогорец - в 2 опита, и Спартак (Варна). Черно море той е надвивал 8 пъти в 11 мача, Левски - пет пъти в 14 срещи, а ЦСКА - 8 пъти в 14 двубои.

Стамен Белчев

Най-много непокосени противници в елита има вече бившият наставник на ЦСКА - Стамен Белчев - цели три. Това са Крумовград, ЦСКА и Спартак (Варна). "Моряците" той е надвивал 4 пъти в общо 10 срещи, Лудогорец - 2 пъти в 15, а Левски - 4 пъти в 10 опита. А ето за какво помоли и какво обеща Стипич на феновете. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички