Иван Иванов: Ако бием Лудогорец, почти сигурно отиваме на осминафинал


Иван Иванов: Ако бием Лудогорец, почти сигурно отиваме на осминафинал
Снимка: Иван Йочев

2867 0

Бранителят на Базел Иван Иванов сподели, че евентуален успех днес ще има огромна тежест в битката за второто място в групата.

"Мисля, че сега мачът ще е далеч по-отворен и динамичен. Така да се каже, играта ще радва окото. Нашият отбор със сигурност ще бъде по-агресивен и ще опита да владее топката и да пресира по-дълбоко съперника. Очаквахме подобен сценарий и в София, но стана съвсем различно. Стратегия ни за мача се развали след червения картон. Като цяло мисля, че на "Васил Левски" стояхме добре и не дадохме на Лудогорец да създаде кой знае какви положения. Не бяхме се затворили хаотично, а контролирахме нещата. Но е много трудно да играеш с човек по-малко близо 70 минути. Надявам се този път да няма съдийски грешки в ущърб на двата отбора, защото съм сигурен, че ако всичко е коректно, ще се получи истинско шоу. Най-силният ни коз в този мач е, че играем пред наша публика. Тук се представяме доста силно и действаме по-офанзивно. Но все пак това е нормал­но, тъй като на собствения стадион познатата обстановка ти дава предимство. Мисля, че имаме леко предимство заради по-големия си опит. Все пак трупаме рутина в продължение на 10 години. В момента обаче изграждаме нов стил с Пауло Соуза. Не отричам обаче, че Лудогорец е вдигнал нивото си от преди година и играе с далеч по-голямо самочувствие. Стиловете ни са близки, както и нивото на футболистите, но, както казах, имаме леко предимство. ", заяви Иван Иванов пред "Тема Спорт".

Той добави, че Базел няма право на грешка днес.

"Със сигурност, ако не спечелим, шан­совете ни за второто място ще намалеят. В момента обаче имаме възможността да се борим. Ако не бяхме загубили в София, щяхме да сме втори при всички положения. Но сега сме длъжни да спечелим срещу Лудогорец. Ако успеем, ще ги изхвърлим от битката за второто място. Оттам нататък имаме един директен двубой с Ливърпул, който не трябва да загубим. Не отписвам "мърсисайдци", но не са в състоянието, което бяха миналия сезон. Най-лесно е да се играе с английски отбор, тъй като може винаги да вземеш точка. Убеден съм, че ще продължим нап­ред. Определено победителят днес ще се превърне във фаворит за второто място, докато другият ще се надява поне за Лига Европа. Така да се каже, който спечели, е с единия крак на осминафинал", отсече Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички