Кирил Домусчиев: Парите никога не стигат, в Лудогорец те са на второ място, на първо е...


Кирил Домусчиев: Парите никога не стигат, в Лудогорец те са на второ място, на първо е...
Снимка: БГНЕС

8126 0

"Глас от миналото" е най-новата рубрика на SportLive.bg. Чрез нея припомняме на читателите значими изказвания от видни фигури в спорта, които са отекнали с годините. Някои от тях са емблематични, други култови, а трети позабравени. Големи заявки, дадени обещания, слова, които са валидни и днес, забавни изказвания - всичко, което си заслужава да бъде припомнено.

Кирил Домусчиев коментира значимостта на парите и Лудогорец

В този материал ще се върнем към думи на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев от лятото на 2016 година. "Орлите" са константата на българския футбол, след като през този сезон триумфираха с титлата за 13-и пореден път.

С участието си в Европа, а и с добрите трансфери клубът получава доста сериозни приходи, каквито останалите тимове у нас не успяват да стигнат. В онова си интервю обаче Домусчиев напомня нещо важно - че това не е чиста печалба, тъй като има и много разходи.

Тогава той споделя, че парите никога не стигат в един клуб и че е важно да се разпределят правилно. Кирил Домусчиев дори признава, че в Лудогорец е било тежко година по-рано, когато продажба на Жуниор Кайсара се е оказала ключова.

"Много ми е интересно - всеки ни брои приходите, но приходите не значат печалба. Към приходите има и разходи. И преди тях също е имало разходи. Приходите от евротурнирите са много важни, за да може да издържаме отбора и да продължим нашата инвестиционна програма. През миналата година беше тежко, когато нямахме приходи от Европа. Клубът трябваше да разчита на спонсори, на средства от продажбата на Кайсара.

Още: 23 трофея, стотици милиони лева: Разказ от Кирил Домусчиев - шокира с колко пари е започнал в Лудогорец

Сега дори ми е смешно - всеки брои и пише колко ще изкара Лудогорец, а преди това никой не се интересуваше колко се инвестират. Аз не приемам Лудогорец като проект, от който трябва да се изкарват пари. Всяка стотинка, която се изкарва, веднага се намества в нещо ново - било в разширяване на базата, инвестиция в школата, купуване на играчи, купуване на ново оборудване за възстановителния център... Парите никога не стигат и винаги отиват по предназначение.

Това е важно за клуба. Не го гледам като бизнес, да тегля чертата и да кажа - толкова вложих, толкова загубих или толкова спечелих. Гледам да оптимизираме приходите - и чрез спонсори, и чрез продажба на фенартикули, и чрез евротурнирите, които са и най-важни" - споделя тогава в интервю за "24 часа".

"На първо място в Лудогорец не са парите, а честта и радостта на феновете"

Кирил Домусчиев за Лудогорец

Освен това допълва, че парите не са на първо място в Лудогорец. На най-висшата позиция той поставя успеха и радостта на феновете, като признава, че е нормално когато има успехи, футболистите да бъдат възнаграждавани.

"При нас всичко е подредено, всеки знае какво взема, кога и защо го взема. Няма нещо чрезвичайно. Момчетата първо играят за своята чест и за честта на клуба. За всеки от тях е важно да се появи в евротурнирите, да има какво да му остане в спомените, в историята и във визитката. Парите са на второ място. Нормално е - когато клубът има резултати, и момчетата да получат съответната премия. Но в Лудогорец на първо място са успехът и радостта за феновете" - казва още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички