Колосална сума пари за заплата: Колко взима ас на Лудогорец със 150+ мача за "орлите"?


Колосална сума пари за заплата: Колко взима ас на Лудогорец със 150+ мача за "орлите"?
Снимка: Facebook

16457 0

За никого не е изненада, че най-добрият отбор в България в последните 13 години Лудогорец плаща и най-високите заплати по родните терени. С бюджета на "орлите" в последно време можеше да си съперничи (и то донякъде) само ЦСКА.

Именно вложените пари в скъпи за останалите ни тимове състезатели - доброто разпределяне на финансите и даването на трансферни суми вместо привличане само на свободни агенти, са някои от основите на това разградчани да са непоклатим хегемон у нас вече толкова дълго.

Любопитна информация се появи в изданието 229foot.com, където се посочва и колко е заплатата на един от най-опитните в състава на Георги Дерменджиев. Става въпрос за централния защитник Оливие Вердон.

28-годишният състезател, който е висок 190 сантиметра, дойде през септември 2020 година в Лудогорец - тогава под наем от испанския Алавес. През лятото на 2021-ва наемът му изтече, но "орлите" го закупиха за постоянно срещу един милион евро.

Още: Летен трансферен прозорец в Първа лига

Каква е заплатата на Оливие Вердон в Лудогорец?

Оливие Вердон - колко пари взима в Лудогорец?

За целия си престой в клуба Оливие Вердон записа внушителните 156 двубоя, в които се отчете с 10 попадения и даде една систенция. Освен тях си изкара и 24 жълти картона + два пъти директен червен картон.

Според споменатото издание Вердон прибира по 300 хиляди евро на година. Това прави по 25 хиляди евро на месец, което е много внушителна сума за родните стандарти. Предвид и малкото разходи, които има в Разград, със сигурност бранителят е доволен от сделката. Само преди часове пък Лудогорец обяви официално нов трансфер - привлече бивш съотборник на Юрген Матей.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички