Лудогорец почна със загуба в Испания


Лудогорец почна със загуба в Испания

1647 0

Българският шампион Лудогорец почна със загуба втория си лагер по време на зимната пауза в "А" група.

"Орлите" загубиха с 0:1 от Унион (Берлин) в Испания, като Дерменджиев заложи на два различни състава през двете полувремена, а считаните за титуляри в тима играха през втората част и разочароваха сериозно с представянето си. Единствено Влади Стоянов не записа минути в мача.

Лудогорец излезе в състав Георги Аргилашки, Йордан Минев, Козмин Моци, Александър Барт, Александър Василев, Светослав Дяков, Абел Анисе, Вандерсн, Себастиан Ернандес, Дани Абало, Жуниор Кишада.

В началото играчите на Лудогорец често губеха топката в средата на терена, а още в 1' Аргилашки сбърка при опит за изчистване на топката, но Барт успя да изчисти преди тя да бъде вкарана от играч на немския тим.

Унион обаче играеше по-добре от своя съперник и това даде резултат в 15'. Тогава се стигна до корнер, при който играчите на Георги Дерменджиев не успяха да изчистят топката. Кьолеер успя да я върне в наказателното поле с отлично центриране, а със странична ножица Полтер откри резултата.

Това посъбуди "орлите", които заредуваха интересни атаки. В 20' след корнер Кишада имаше най-добрия шанс за попадение до момента, но защитник успя да избие от голлинията.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

В края на полувремето Лудогорец имаше още два отлични шанса да отбележи попадение. Първо в 36' след удар на Ернандес топката рикошира в играч на съперника и се озова в Моци. Той стреля силно от воле, но топката не пожела да влезе във вратата.

В 41' Вандерсон изведе отлично Кишада сам срещу вратаря, но бразилският ас на шампионите на България не успя да отбележи - 0:1 до почивката.

Георги Дерменджиев извърши цялостна смяна в състава си на почивката, като на вратата застана Чворович, а пред него бяха Терзиев, Александров, Кайсара, Витиня, Златински, Ешпиньо, Марселиньо, Мисиджан, Мишо Александров и Безяк

Въпреки че това е предполагаемият стартов състав на "орлите", момчетата на Дерменджиев записаха много слабо второ полувреме, в което рядко имаха възможности за гол.

Унион пък имаше шанс да стигне до по-изразителна победа. В 61' Витиня си изкара червен картон за груб фаул, но на негово място се появи Преслав Петров, а Чворович спаси отличен удар на Зежнулах. По-късно в мача той се отчете с още едно отлично спасяване, но това не помогна на тима му да стигне поне до равенство в първия си мач от подготовката в Испания. 

Златински пък беше единственият играч, който се отчете с точен удар за Лудогорец, но вратарят на Унион спаси лесно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички