Лудогорец преследва невиждани висини - на титла е от европейски рекорд, не е далеч и от световния


Лудогорец преследва невиждани висини - на титла е от европейски рекорд, не е далеч и от световния
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2190 0

Вече по традиция и без никаква изненада Лудогорец стана шампион на България. "Орлите" си осигуриха 13-ия пореден трофей от българския шампионат, след като победиха убедително ЦСКА с 3:1.

Така, неизменно от сезон 2011/12, когато влезе в елита, не се намери отбор, който да е достатъчно конкурентен, за да събори разградчани от трона. И през настоящата кампания няколко отбора дадоха силна заявка, като в началото Локомотив Пловдив и Черно море се прицелиха във върха. Обичайният преследвач ЦСКА също бе в подножието на върха, но всеки един от тези отбори допусна грешни стъпки. А Лудогорец засили темпото в края на сезона, като дори спечелиха по-лесно тазгодишната титла от предходната.

Къде се намира Лудогорец по серия с най-много титли?

Още: Фенове на Лудогорец със закачка към ЦСКА - намесиха Томов и Гриша Ганчев (СНИМКА)

След 13-ата Лудогорец се изравни с БАТЕ Борисов и Розенборг по поредни шампионски титли на своята страна. "Орлите" обаче се прицелват и в други рекорди. Този в Европа се държи от вече несъществуващия Сконто и Линкълн Ред Импс от Гибралтар, които са с 14 поредни титли в своите страни.

Световният рекорд също не е никак далеч. Отборът на ФК Тафеа от Вануату, може да се похвали с това, че е печелил най-много поредни пъти титлата във вътрешния си шампион.

Лудогорец вече няма стигане и в Европа

Тимът е триумфирал с 15 поредни титли между 1994 и 2009 година, което и до днес си остава световен рекорд. Това постижение бе отбелязано в социалните мрежи, като в "X" отбележиха колко близо се намират до световния рекорд.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Лудогорец може да направи и дубъл, тъй като през идната седмица ще играе на финал за Купата на България срещу Ботев Пловдив, а голямата мечта за тима остава пробив в Шампионска лига през новия сезон.

Още: С факли и викове: Фенове и играчи "избухнаха" след 13-ата за Лудогорец (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

"Предстои ни финал за Купата в сряда, който трябва да изиграем по максимално добрия начин, ако искаме да спечелим дубъл. След това имаме още три мача, които трябва да изиграем за честта на Лудогорец.

Това е наша цел, която гоним. По-трудно става от година на година влизането в този турнир. Наскоро бяхме близо, играхме плейоф, не се получи. Аз мисля, че в Лудогорец това винаги е целта, защото ние сме опитвали вкуса на Шампионска лига и няма как да не се борим да се върнем там", сподели Ангел Петричев след победата над ЦСКА.

Още: Антон Недялков показа самочувствие и отговори защо дербитата с ЦСКА са толкова ожесточени

Ангел Петричев подразни феновете с изказване, докато се радваше на 13-ата за Лудогорец

"Водата е здраве" - луд купон на играчите на Лудогорец усмихна Дерменджиев (ВИДЕО)

Голмайстори в Първа лига през сезон 2023/24: Дуа сред лидерите, Каранга с нов гол

Стамен Белчев с показно след Лудогорец - ЦСКА: Показа как трябва да говори един треньор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички