Лудогорец загуби от Динамо Батуми, но оцеля в Шампионска лига чрез Падт (ВИДЕО)


Лудогорец загуби от Динамо Батуми, но оцеля в Шампионска лига чрез Падт (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7569 0

Само успехът с 3:1 от Разград осигури на Лудогорец продължаването към втория предварителен кръг в Шампионска лига. Днес възпитаниците на Георги Дерменджиев загубиха с 0:1 от Динамо Батуми, който записа много силен първи половин час на ултрамодерния си стадион. Грузинците се възползваха от всяка една слабост на съперника и междувременно блокираше силните му страни.

Много въпросителни останаха и от играта на “зелената” защита, която допускаше атака след атака през първото полувреме. Така се стигна и до попадението на Мамучашвили след 180 секунди игра. Само до изминаването на първите 15 минути се стигна до греда и серия от положения пред Падт. Именно нидерландският страж имаше ключова роля за минималното поражение на Лудогорец в реванша. 

Междувременно 21 минути отнеха на “орлите”, за да създадат първото си голово положение. До почивката Секо отговори с удар в напречния стълб, а след почивката Текпетей се отчете с кошмарен пропуск. ВАР пък спаси българския шампион още преди почивката, когато гол на Динамо бе отменен в самото начало. 

Всички тези прийоми дойдоха за Лудогорец дни преди домакинството на ЦСКА от Първа лига, което ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg! За Лудогорец се изясни, че в следващия кръг ще играе срещу Динамо Минск, като в първия двубой е домакин. Срещите от квалификационните кръгове ще продължат през следващите две седмици на разменено гостуване.

Вижте как фен на Динамо Батуми тръгна да бие играчите на Лудогорец!

Първо полувреме

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

ГОЛ! 180 секунди отне на домакините да поведат с 1:0 и да намалят общия резултат до 2:3! Възпитаниците на Дерменджиев започнаха срещата разсеяно и Мамучашвили се възползва от неразчетените действия на Алмейда. 

При последвалия удар топката дори рикошира в бранителя, но попадението бе вписано на грузинеца. 

Още в осмата минута Мамучашвили удвои след ниско центриране на Вандерсон от левия фланг. Отбраната на Лудогорец отново много лесно допусна домакините да развият атака, която да завърши с удар. Топката се озова във вратата, но ВАР реши, че е имало нарушение срещу Сонко. 

Поредната чиста ситуация се откри в 12-ата минута, когато Гудушуари остана очи в очи с Падт, но след опита за прехвърлящ удар топката се озова в аут. Тежките минути за Лудогорец не свършиха дотук, тъй като секунди по-късно Падт със сетни сили изби топката в левия си страничен стълб и предотврати нов редовен гол. 

Първата опасност Лудогорец успя да създаде в 22-ата минута, когато топката се озова в Текпетей след ниско центриране, но африканецът заложи на силата в наказателното поле и прати топката високо над вратата на Силва. 

Най-чистата ситуация за гостите дойде в последната минута, когато Фон Витри напредна отдясно и центрира към Секо. Желаният от мнозина бразилец засече топката, но тя рикошира в напречната греда и излезе. 

След изминаването на първия половин час грузинците отпуснаха пресата си и положенията пред вратата на Падт намаляха. В голяма част от времето след първия половин час футбол почти не се игра заради серия от нарушения. Съдийската бригада от Хърватия даде четири минути добавено време.  

Второ полувреме

Домакините отново опитаха да влязат с дълбока преса в полувремето, но тя не беше толкова успешна. Първите ситуации бяха пред вратата на Падт, но "орлите" по-смело започнаха да погледат към съперника. 

В 60-ата минута на Падт му се наложи отново да спасява Лудогорец, който бе обстрелян с удар от сериозна дистанция. 

Подобно на последните минути за първата част - и след почивката продължиха множеството нарушения и малкото игра. Текпетей, Рик и Витри получиха жълти картони в рамките на 20 минути. 

Гомис бе напът да шокира Лудогорец в последната минута на мач с удар по диагонал, но топката срещна страничния стълб. 

Стартови състави

Динамо Батуми: 16 Рикардо Силва – 35 Реваз Читеишвили, 23 Мамука Кобахидце, 14 Леван Карабадзе, 25 Вандерсон – 17 Владимер Мамучашвили, 5 Алеф Сантос, 29 Жеан Виктор – 27 Паата Гудушаури, Ялен Блеса, 7 Оноре Гомис;

Лудогорец: 1 Серджио Падт – 17 Сон, 26 Сонко Сундберг, 4 Диниш Алмейда, 16 Аслак фон Витри – 6 Якуб Пьотровски, 18 Ивайло Чочев, 30 Педро Нареси – 7 Рик Джонатан, 99 Руан Секо, 37 Бърнард Текпетей;

Преди мача

"Орлите" ще трябва да гарантират продължаването си в режим на пестене на енергия, защото в неделя ще приемат ЦСКА в първия кръг от Първа лига.

В Грузия още не са почнали с шампионата, но Динамо вече беше играл преди гостуването в Разград - спечели Суперкупата с успех над Иберия с 3:2. Днес никой не очаква грузинците да обърнат Лудогорец в общия резултат.

Победилият ще продължи към следващия кръг за спор с беларуския Динамо Минск. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички