Не е само за престиж! Лудогорец гони и 1 млн. евро при бой над ХИК


Не е само за престиж! Лудогорец гони и 1 млн. евро при бой над ХИК
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1348 0

Днешният сблъсък на Лудогорец срещу ХИК Хелзинки е изключително важен за родния хегемон. При победа разградчани ще си гарантират мининум 3-ото място в Група „С“ на Лига Европа. Финиширането на тази позиция осигурява право на участие в третия по сила европейски турнир Лига на конференциите, пише „Мач Телеграф“.

При успех над финландците, родният шампион ще си гарантира 1/16-финал в „най-слабия“ турнир, а съперник на „орлите“ ще е някой измежду завършилите на второ място в груповата фаза на надпреварата.

Победа над ХИК носи на Лудогорец минимум 930 000 евро - 630 000 евро за трите точки, както и още 300 000 евро за класиране в пряката елиминация най-малко на 1/16-финалите на Лигата на конференциите.

Изданието отбелязва, че евентуален успех срещу скандинавците ще запази шансовете на разградчани дори и за продължаване в Лига Европа напролет. Първото място в групата изглежда капарирано от Бетис, а лидерът прибира 1 млн. евро бонус. Ако обаче "орлите" успеят да преборят Рома за второто място, то тимът на Анте Шимунджа ще се класира на 1/16-финалите на Лига Европа, което освен огромен престиж, носи и бонус от 550 000 евро. Иначе първата позиция праща директно на осминафиналите.

А ето с какво се похвали босът на Лудогорец.

 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички