Нова загуба, но и оцеляване в Шампионска лига: Лудогорец си осигури европейски футбол до края на годината (ВИДЕО)


Нова загуба, но и оцеляване в Шампионска лига: Лудогорец си осигури европейски футбол до края на годината (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

3822 0

Лудогорец загуби с минималното 0:1 гостуването си на Динамо Минск в Унгария. Въпреки поражението обаче "орлите" продължават напред към третия квалификационен кръг на Шампионска лига, благодарение на победата си с 2:0 в Разград и общия резултат от двата мача, който е 2:1 в полза на шампиона на България.

"Орлите" не бяха никак убедителни през по-голямата част от мача. Единственото попадение бе реализирано от Бакхар в 28-ата минута, след като отбраната на родния шампион се пропука. За разградчани най-близо до гола бе Бърнард Текпетей, но в 53' той нацели гредата.

С победата Лудогорец си осигурява девето поредно участие в европейски турнир, тъй като със сигурност ще играе в груповата фаза на Лига на конференциите, каквото и да се случи в европейския им поход този сезон.

Следващ опонент на момчетата на Георги Дерменджиев ще бъде 11-кратният шампион на Азербайджан Карабах, с който ще мери сили в третия предварителен кръг на най-комерсиалния европейски турнир.

Развой на Динамо Минск - Лудогорец

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Динамо Минск направи много голям пропуск в 9-ата минута, когато Иван Бакар отправи много опасен удар, при който Хендрик Бонман успя да спаси, а след това топката срещна напречната греда. Стивън Алфред след това стреля, но слабо и Бонман отново се намеси. Няколко секунди по-късно Стивън Алфред се освободи от Диниш Алмейда и отново стреля много опасно, но Бонман внимаваше и спаси.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В 21-ата минута Тодор Неделев стреля директно от пряк свободен удар на добра позиция, но право в стената. Лудогорец се посъбуди след това и започна да диктува играта на терена.

В 28' резултатът бе открит. Динамо Минск разви атака по фланга, а топката се озова в Мелниченко в наказателното поле. Там той много елегантно я насочи към точката за дузпа, където непокрит бе Бакхар и реализира за 1:0 в Унгария.

Футболистите на Скрипченко можеха да реализират още един гол. Ударът на Павел Секо обаче, за щастие, мина покрай вратата на Бонман, който след това се скара на отбраната на "орлите".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец бе много близо до това да изравни резултата в 53-ата минута. Бърнард Текпетей стреля от пряк свободен удар, получи се рикошет в играч на Динамо, вратарят Фьодор Лапуков не се намеси убедително и топката отскочи от ръцете му и след това срещна левия страничен стълб на вратата му.

Динамо Минск можеше да отбележи второ попадение в 70-ата минута. След като топката бе изпратена в наказателното поле на Лудогорец, тя стигна до Педро Игор, който стреля, но Хендрик Бонман направи чудесно спасяване.

 

Стартови състави:

Динамо (Минск): Лапукхов, Раи, Биков, Калинин, Гаврилович, Демченко, Седко, Селява, Бакхар, Мелниченко, Алфред
Лудогорец: Бонман, Фон Витри, Недялков, Алмейда, Вердон, Пьотровски, Чочев, Неделев, Рик, Текпетей, Секо

Динамо (Минск): Лапукхов, Раи, Биков, Калинин, Гаврилович, Демченко, Седко, Селява, Бакхар, Мелниченко, Алфред

Лудогорец: Бонман, Фон Витри, Недялков, Алмейда, Вердон, Пьотровски, Чочев, Неделев, Рик, Текпетей, Секо

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец си осигури добра преднина от два гола в първия мач между двата тима на "Хювефарма Арена", побеждавайки с 2:0 в Разград. И двете попадения паднаха през първата част и бяха реализирани от Бърнард Текпетей и Тодор Неделев.

Беларуският тим бе пратен да играе извън своята страна заради международните конфликти от последните години. Сега те ще трябва да заличават пасив от два гола, ако искат поне да пратят срещата в продължения.

Победителят в тази фаза ще си осигури участие към третия предварителен кръг на Шампионска лига, както и гарантирано участие в Лигата на конференциите през следващия сезон при евентуално отпадане в бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички