Официално: Бивш капитан на Лудогорец в "малката" Шампионска лига премина в изненадващ БГ отбор


Официално: Бивш капитан на Лудогорец в "малката" Шампионска лига премина в изненадващ БГ отбор
Снимка: Хювефарма

4807 0

Любопитен официален трансфер бе обявен по родните терени. Той бе дело на втородивизионния Дунав (Русе), който приключи на девето място във Втора лига през миналата кампания. Тимът привлече добре познато за следящите отблизо Лудогорец име.

Става въпрос за централния защитник Преслав Петров. Той има близо 100 мача за втория отбор на "орлите", като е записал официален дебют и за представителния им тим - когато бе титуляр срещу Ботев Пловдив на 20 май 2018 година - при равенството 2:2.

Петров може да се похвали с шест мача в младежката Шампионска лига, като в два от тях дори е извел разградчани с капитанската лента (дуелите са през 2016 година срещу ПСЖ, Базел и Арсенал, когато тимът записва пет поражения и едно равенство.

Дунав Русе привлече играч, извеждал Лудогорец с капитанската лента в младежката Шампионска лига

След Лудогорец той минава през Монтана, Добруджа, Янтра, ЦСКА 1948 II и Спартак Варна. А ето как бе обявен от Дунав:

"Добре дошъл на Преслав Петров, който е първото ни ново попълнение в лятната селекция.

Преслав е централен защитник на 27 години и идва от отбора на Спартак (Варна). Иначе той е добре познато име в родния футбол, като е защитавал екипите на Лудогорец, Монтана, Добруджа, Янтра и ЦСКА 1948 преди да премине в Спартак през миналото лято. Новият ни футболист всъщност е роден много близко до Русе - в град Бяла и със сигурност в Дунав ще се чувства като у дома си. Нека му пожелаем да бъде жив и здрав и заедно да вървим напред към едно силно и запомнящо се представяне през новия сезон" - написаха от Дунав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички