Плевнелиев: Нека състезанието бъде честно и по-добрият победи


Плевнелиев: Нека състезанието бъде честно и по-добрият победи
Снимка: БГНЕС

2522 0

Президентът на България Росен Плевнелиев пожела успех на българския евробоец Лудогорец, който тази вечер излиза срещу Реал (Мадрид) в двубой от Шампионската лига.

"Нека състезанието бъде честно и победи по-добрият отбор", коментира Плевнелиев по време на работна среща с представители на испанския клуб. На нея присъстваха вицепрезидента на Реал (М) Педро Лопес Хименес, посланика на Испания у нас Хосе Луис Тапиа Висенте, министъра на младежта и спорта Евгения Раданова, министърът на транспорта Николина Ангелкова, както и собственика на ПФК Лудогорец Кирил Домусчиев.

Президентът изрази признателността си за сътрудничеството с Фондация "Реал Мадрид". Той посочи, че започналият във Видин пилотен проект "Спортни училища за социална интеграция", който е под негов патронаж с подкрепата на Реал Мадрид, вече дава резултати.

"Ценим високо постиженията на българските спортисти, но не по-малко важно е да насърчим масовия спорт и да ангажираме повече българи да спортуват", посочи президентът.

"Спортът не се изразява само в отчитането на резултати. За Реал Мадрид е важна и неговата социална страна, както и възможността да подпомогнем изграждането на характер и личностното развитие на младежите, особено на децата в неравностойно положение", каза вицепрезидентът на испанския клуб Педро Лопес Хименес. Той разкри, че фондацията на Реал (Мадрид) поддържа 200 школи в 70 страни и има амбицията да разшири присъствието си у нас с цел подпомагане социалната интеграция на повече българчета.

На мача довечера ще присъстват 50 деца от футболната школа във Видин, открита с подкрепата на фондация "Реал Мадрид".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички