"Vavel": Лудогорец - изненадата на Европа


"Vavel": Лудогорец - изненадата на Европа

2599 0

В оставащите часове до най-големия мач в българския футбол в последните години - Лудогорец - Реал (Мадрид), всички медии в Испания обръщат фокуса си към българския тим. Изданието "Vavel Espana" излезе със заглавие "Лудогорец - изненадата на Европа", което определено ще окрили всички в Разград.

"При тегленето на жребия първото впечатление бе, че Лудогорец е на-достъпният съперник в групата, но този отбор направи добро впечатление миналия сезон в Лига Европа и мечтае да повтори представянето си тази година сред елита на международните клубове", пише изданието.

"Участието на Лудогорец в Европа през сезон 2013/2014 може да бъде описано като историческо, продължава "Vavel". - Истинската изненада от този отбор дойде срещу Лацио. В Лудогорец показаха, че класирането му в груповата фаза не е случайност. Самотен гол на Роман Безяк на Олимпийския стадион в Рим даде надежда на българите. Реваншът пък бе епичен, след като Лудогорец съумя от 0:2 да обърне резултата до 3:3 и да се класира за осминафинал", посочва медията.

"Този сезон Лудогорец продължава да прави история. Класирането в групите на Шампионска лига за първи път в кратката им история удостоверява, че една институция е във възход и ще продължи да се обсъжда през следващите години. Реал ще се изправи срещу сериозен и работлив отбор, който вече създаде много неприятности за Ливърпул на "Анфийлд". Скромен отбор, с много ясни идеи, който през последните години направи гигантски скок до нивото на големите клубове от Източна Европа", завършва "Vavel".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички