"Радостта на народа" прибира 2,4 милиона от мача с Реал (М)


"Радостта на народа" прибира 2,4 милиона от мача с Реал (М)

1327 0

Мачът с реал ще вкара в касата три пъти повече пари от билети в сравнение с Левски - Барса. 

Лудогорец ще формира рекорден приход от билети в историята на българския футбол. В счетоводството на "крейзи форест" смятат, че в касата им ще влязат 2,4 милиона лева от мача с Реал (М) на 1 октомври. Клубът е засипан със заявки за билети ден след обявяването на цените, а истерията по форумите подсказва, че 100-те лева за сектор "А" и 50-те за "Б" и "Г" не смущават тези, които искат да видят Роналдо и компания.

Тези близо 2 милиона и половина са цели три пъти повече, отколкото прибра Левски за мача с Барселона от груповата фаза на Шампионската лига на 22 ноември 2006 година, изчислява "Меридиан мач". Тогава постъпленията на "сините" бяха за 840 000 лева, но след отчисленията към УЕФА в размер на 10% паднаха на 756 000 лева. Този "десятък" обаче отпадна преди няколко сезона.

Най-голямата разлика ще дойде от билетите за сектор "А". Преди 8 години "сините" пуснаха едва 2000 билета по 45 лева за най-хубавите места и прибраха 90 бона. 2000 билета пък бяха раздадени под формата на покани, 3000 влязоха с абонаментни карти. 300 места отидоха за УЕФА и още 300 за спонсори. Първите две квоти за мача Лудогорец - Реал са значително редуцирани и това носи разликата освен цената на билетите.

От сектори "Б" и "Г", разградчани пък ще спечелят повече от 1 100 000 лева, докато "В" сектор им носи 900 000 лева.

Мачът е предизвикал истинска истерия и на Балканите. Фенклубове на Реал (М) от Сърбия, Румъния и Гърция са засипали с имейли и заявки офисите на разградчани с желание да вземат колкото се може повече билети. Нещо повече - вече масово се планират екскурзии до София около 1 октомври. Форумите на българските спортни сайтове също буквално са засипани с въпроси от сръбски, гръцки, македонски и румънски фенове, които се итересуват как могат да закупят билети. Туроператорските агенции също масово запазват хотели в София заради срещата.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Сигурен съм, че ако разполагаме със 100-хиляден стадион, щяхме с лекота да го напълним, колкото и да струват билетите", обясниха пред "Меридиан мач" от Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички