Резил за историята: Лудогорец отпадна от Шампионска лига с най-голямата загуба в Разград (ВИДЕО)


Резил за историята: Лудогорец отпадна от Шампионска лига с най-голямата загуба в Разград (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

4906 0

Лудогорец допусна най-голямата си загуба като домакин в цялата си история, предвид резултатното отношение! Разградчани отпадат от Шампионска лига след загубата от Карабах с 2:7 общ резултат на "Хювефарма Арена".

Общият резултат, с който азерите продължават за спора с Динамо Загреб, е 8:4 след поражението у дома с 1:2. Голямата новина във вторник бяха четирите безответни попадения, които възпитаниците на Георги Дерменджиев допуснаха в рамките на продълженията. 

Двата отбора не успяха да излъчат победител в редовното време, но шоуто за фенове беше голямо, особено през първото полувреме. То доведе до пет гола, като резултатът бе оформен още тогава (3:2). Карабах поведе след грешка на Вердон още в 7’ чрез Жуниньо, но Дуа вкара два гола между 13-ата и 23-ата минута (вторият от дузпа).

В крайна сметка Карабах натисна в заключителните минути и чрез Бензиа (Д) и Андраде бе оформено 3:2 след още един обрат в голямото добавено време от Соца. През второто полувреме отборите имаха по една много опасна ситуация, но на Гурбанов му се наложи да направи три принудителни смени още до средата на втората част.

Трябва да се отбележи, че до този момент най-голямото поражение за Лудогорец бе 1:7 при визитата на Нордселанд, както и по 0:6 от Еспаньол и Арсенал при гостувания. 

Първо полувреме

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

ГОЛ! След само 6' Жуниньо се възползва от несигурността на Вердон и му отне топката. Бенинецът загуби топката и тръгна да фаулира съперника, но в сетния момент го пусна и бразилецът наказа Бонман - 0:1!

ГОЛ! До сериозно разбъркване се стигна в 13-ата минута и Алмейда нацели напречната греда след удар с глава по топката. Последва добавка на празна врата от Дуа и резултатът бе изравнен - 1:1!

Още в 20-ата минута след кратко спиране за медицинска помощ на Крус - главният съдия Соца посочи бялата точка след преглед с ВАР за нарушение на Бунтич срещу бразилеца. 

С изпълнението се нагърби Квадво Дуа и с удар в центъра офирми обрата - 2:1!

До нова дузпа се стигна в 44', когато Дуарте закъсня и събори Бензиа в наказателното поле!

ГОЛ! Четирима от гостите се насочиха към топката, но в крайна сметка именно Бензиа се нагърби с изпълнението и стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл - 2:2!

ГОЛ! Късметът обърна гръб на домакините в шестминутното добавено време, когато топката рикошира след удар на Патрик Андраде и се озова във вратата на Бонман за трети път от началото на мача - 2:3!

Второ полувреме

Срещата продължи с натиск на гостите и след само 180 секунди на Бонман му се наложи да прави спасяване с цената на сигурен гол. 

В 70-ата минута Руан беше близо до това да отдалечи азерите от продължения, но очи в очи с Бунтич прати топката в аут след неточен удар. 

След още 8 мунути Зубир едва не вкара великолепен гол срещу Бонман, но топката разтресе напречната греда пред гостуващия сектор. 

Първо продължение

По подобие на второто полувреме - и продълженията започнаха с натиск на гостите. Той свърши работа, защото топовен удар на Байрамов оформи 4:2 в 93'!

Лудогорец опита да отговори чрез удар от дистанция на Рик Джонатан, но той не успя да намери очертанията на вратата. 

Второ продължение

В 107-ата минута Бензиа бе напът да сложи край на драмата, но в сетния момент Антон Недялков изби топката с глава в левия страничен стълб и корнер. 

ГОЛ! Джиджа направи това, което Бензиа не успя! Бонман първо спаси, но алжирецът направи 5:2 с добавката си в 111'!

ГОЛ! Патрик Андраде направи кошмарът пълен 60 секунди по-късно за 6:2! 

ГОЛ! В 118' Бензиа оформи 7:2 след пореден крах в отбраната на домакините!

Стартови състави 

Лудогорец: Бонман, Недялков, Сон, Вердон, Алмейда, Дуарте, Нареси, Пьотровски, Секо, Рик, Дуа

Карабах: Бунтич, Вешович, Джафаркулиев, Медина, Мустафазада, Ромао, Янкович Андраде, Зубир, Бензиа, Жуниньо 

Карабах: Бунтич, Вешович, Джафаркулиев, Медина, Мустафазада, Ромао, Янкович Андраде, Зубир, Бензиа, Жуниньо 

Преди мача

До момента разградчани два пъти са взимали аванс в елиминации на континенталната сцена от 1 гол в гостуване. Като и в двата случая у дома са постигали категорични победи и са продължавали напред. Карабах също не е наваксвал изоставане след домакинска загуба в евротурнирите.

Азерите взеха любопитното решение да не говорят и тренират преди мача в България. Последните им събития се проведоха далеч от България. 

Шампионите ще са без Бернард Текпетей, който напусна предния мач със счупен крак след грубо нарушение. Кайо Видал пък е наказан след червен картон. Опции за техни заместници са Рик Джонатан и Спас Делев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички