Само турци и латвийци са по-зле от Лудогорец в Лига Европа - плачевни шансове за "орлите"


Само турци и латвийци са по-зле от Лудогорец в Лига Европа - плачевни шансове за "орлите"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2236 0

Поредният европейски поход на Лудогорец може да се превърне в истински кошмар до края на януари. "Орлите" са само с 1 точка след два мача, като именно срещу Виктория и Славия бяха очакванията българският шампион да спечели повече точки. 

Нищо подобно - Лудогорец измъкна точка в Пилзен, все още няма гол, а тежкото тепърва предстои. А статистическите модели не са никак благосклонни към първенеца в родната Първа лига. 

Лудогорец е с ужасяващо ниски шансове да продължи напред в Европа

Още: Само един беше правилният избор за изпълнител на дузпата в Лудогорец. И не беше Пьотровски

Само Бешикташ и Ригас са по-зле от Лудогорец 

Шансът Лудогорец да остане без европейски мачове след края на първата фаза на Лига Европа е огромен. Според статистическия модел на "Opta", 79.9% е шансът "орлите" да са извън топ 24 в турнира, което означава автоматично край на европейския път на тима. Причината се корени в това, че през този сезон нито един отпаднал отбор от Лига Европа няма да играе в Лига на конференциите. 

Интересен факт е, че единствено Бешикташ (82.8) и Ригас (84.6) са "по-сигурни" отпадащи според статистическия модел на компанията. 

Шансът Лудогорец да влезе в плейофите е оценен на 19.3%, докато влизането в топ 8 е оценено на 0.8% - само 3 отбора имат по-малки шансове за топ 8 (Динамо Киев, Бешикташ и Ригас). 

Още: Чочев извини Пьотровски с клише и много съжали Лудогорец

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

180 минути без гол за Лудогорец в Лига Европа

Лудогорец не получава никакви шансове за първото място, което е логично предвид програмата на тима. 

Ужасяваща серия от европейски мачове 

"Орлите" играха с потенциално по-слабите съперници, които се паднаха на тима по време на жребия. В следващия си двубой възпитаниците на Игор Йовичевич са гости на Андерлехт. Белгийците биха Реал Сосиедад като гост с 2:1. 

Още: Макар точката да е голяма стъпка - Йовичевич отливи причините да бъде пропусната победата от Лудогорец

Следващото домакинство на тима е в 4-тия кръг срещу един от фаворитите за спечелване на турнира Атлетик Билбао, а последните два мача Лудогорец е гост на Лацио и домакин на АЗ Алкмаар. 

Лудогорец обаче не е отборът с най-тежка програма. Според друг статистически модел - този на "Football Meets Data", Лудогорец има "само" 8% да е последен в класирането на Лига Европа. Пред "орлите" по шансове за 36-тото място са Ригас, Бешикташ и Ференцварош. Карабах, Динамо Киев и Макаби Тел Авив са съответно със 7%, 6% и 5%. От изброените отбори само Лудогорец и Ригас имат по точка в актива си, като латвийците измайсториха 2:2 с Галатасарай. 

Игор Йовичевич има тежка задача с Лудогорец в Европа

Изпуснатият шанс 

Още: Лудогорец с първа точка: Пропусна дузпа, а Виктория и бивш левскар изпуснаха победата

Лудогорец имаше златен шанс да запише първата си победа в турнира по време на гостуването на Виктория (Пилзен). Чехите далеч не се представиха на ниво в срещата, а "орлите" дори получиха дузпа, с която можеха да вземат победата. Треньорът на тима обаче даде на Якуб Пьотровски да бие 11-метровия наказателен удар, въпреки че никога не е изпълнявал дузпа за Лудогорец в редовното време. Кой всъщност трябваше да изпълнява и защо треньорът има най-голяма вина за равенството вижте тук

В оставащите мачове от първата фаза най-голям шанс за победа Лудогорец има срещу АЗ Алкмаар у дома в последния кръг. 

Най-скъпият в Лудогорец остава без вкарана дузпа в кариерата си

Уважение към корените: Антон Недялков със сериозно дарение за Литекс

С победа или невиждана загуба - Лудогорец ще остане в историята насред Чехия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички