Шансът на Лудогорец е срещу Ливърпул, вярва Владо Николчев


Шансът на Лудогорец е срещу Ливърпул, вярва Владо Николчев

6694 0

Да се играе срещу Реал (Мадрид) е удоволствие и е лесно, твърди бившият защитник на Левски Владимир Николчев и се радва, че Лудогорец ще се изправи срещу "белия балет".

С тима на "сините" Владо излиза на стадион "Георги Аспарухов" срещу испанския колос на 19 септември 1979 година в 1/16-финал за тогавашния турнир за КЕШ. Мачът на "Герена" завършва 1:0 за гостите, а в реванша българите губят с 0:2.

"Срещу Реал се играе и лесно, и трудно, но при всички случаи е удоволствие, голям кеф - признава днес Николчев. - Лесно е, защото в този отбор както сега, така и тогава, играеха големи професионалисти. В тима тогава бяха Висенте дел Боске, Ули Щилике, Сантиляна, Роберто, Камачо... все легенди. Лесно беше, защото те се движеха много по терена, не ритаха противниковите играчи, разиграваха топката. Но трудно, защото всички знаем класата на футболистите, които изредих."

Николчев в мача в София играе като централен защитник заедно с Иван Тишански и персоналната задача, дадена му от треньора Иван Вуцов, е да пази Сантиляна.

"Вуцата ми даде да играя срещу Сантиляна, защото той скачаше високо, а аз също. Надскачах го с половин метър, но той винаги избираше правилния момент и по-често печелеше въздушния двубой. Удряше топката с глава точно към някой свой съотборник. Гола ни вкара тогава Роберто. След центриране "увиснахме" и аз, и Стефан Аладжов и топката отиде при Роберто. Интересното е, че Реал играха така, сякаш сме равни с тях - "приспиваха" ни да си мислим, че владеем играта", разказва още бившият "син" бранител.

Най-доволни останали жителите на квартала около стадиона на Левски, защото за мача улиците били ремонтирани.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"За да не се излагаме пред чужденците, оправиха улиците и тротоарите, боядисаха къщите и оградите - смее се Николчев. - Иначе да играеш в такъв мач е уникално преживяване - трибуните препълнени, викат с цяло гърло, а като започнехме атака, все едно цяла армия атакува."

Шансовете на Лудогорец на 1 октомври обаче не са никак големи, смята Владо. "Срещу Реал не ги виждам, ако вземат точка в София, ще е колосален успех. Не знаем още с кои футболисти ще дойдат испанците, ама няма да е лесно. Иска ми се да бият Ливърпул като домакин, видя се, че те не са никак страшни, а и Лудогорец играха отлично на "Анфийлд", преценява Николчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички