След историческия пробив за Първа лига: Лудогорец прибира колосална сума пари от Европейското по футбол


След историческия пробив за Първа лига: Лудогорец прибира колосална сума пари от Европейското по футбол
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

23593 0

Българският шампион Лудогорец ще изкара колосална сума пари от Европейското първенство по футбол, което се провежда в Германия. Както е известно, "орлите" бяха с двама представители на континенталната надпревара - нападателя на Швейцария Квадво Дуа и полузащитника на Полша Якуб Пьотровски.

Квадво Дуа и Якуб Пьотровски носят сериозни пари за Лудогорец покрай Евро 2024

Квадво Дуа с гол на Евро 2024

Халфът отпадна още в груповата фаза в компанията на Франция, Нидерландия и Австрия. Атакуващият играч, който започна с гол на Евро 2024, пък ще играе на 1/4-финалите в надпреварата, след като излезе от група с Германия, Унгария и Шотландия, а след това отстрани актуалния носител на трофея Италия на осминафиналите.

Така за първи път в историята футболист от Първа лига ще играе на топ 8 на континентално първенство. Съперникът за "кръстоносците" там е един от най-тежките поне на хартия - Англия (другият финалист от Евро 2020).

Още: Звездата на Лудогорец на Европейското по футбол със загадъчен отговор за бъдещето си

Както е известно, клубовете, които са изпратили играчи на Европейското, получават компенсация от УЕФА. Родната Първа лига е в трета група и всеки състезател, който е на Евро 2024, носи на тима по 2900 евро на ден. Клубовете в най-силните първенства на Европа получават доста по-сериозна компенсация.

Сумата започва да се начислява 10 дни преди началото на надпреварата и продължава, докато страната на дадения играч отпадне. Пьотровски не е бил на линия за Лудогорец за 23 дни и за него клубът ще прибере 66 700 хиляди евро.

Четвъртфиналът за Дуа и компания срещу "трите лъва" е на 6-и юли, като при най-лошия сценарий за "орлите", ако той отпадне тогава, ще са навършени 33 дни от участието му. И за този период Лудогорец ще получи 95 700 евро за него.

Така общо за двамата се получават поне 162 400 евро (а ако Дуа продължи напред - още повече), което се равнява на над 315 хиляди лева.

Освен това и двамата ще повишат значително цената си, като в Разград се надяват за Якуб Пьотровски да успеят да приберат поне 10 милиона евро, а за Квадво Дуа - поне 5 милиона евро.

Следете в реално време: летен трансферен прозорец в Първа лига (ОБНОВЯВА СЕ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички