Футболисти за над 1 милиард лева - строени като ученици (СНИМКИ)


Футболисти за над 1 милиард лева - строени като ученици (СНИМКИ)
Снимка: Иван Йочев

6414 0

Реал (Мадрид) тренира в София! Само преди два месеца с тези думи щеше да започва поредният виц от футболния ни фолклор. Но, ето че вчера немислимото се случи! Футболисти, оценявани общо на 667 млн. евро, стъпиха на тревата на Националния стадион "Васил Левски". Те трябваше да се подготвят за тазвечершния двубой срещу българския шампион Лудогорец. Между съзвездието от играчи бяха последният носител на Златната топка - Кристиано Роналдо, и струващите общо 180 млн. евро Гарет Бейл и Хамес Родригес.

В началото на тренировката футболистите се бяха разделили произволно на два квадрата и лежерно разцъкваха топката в очакване на своя старши-треньор, който трябваше да се върне от пресконференцията.

Встрани от тях се подготвяха тримата вратари. Направи впечатление, че за тяхната тренировка бе докарана специална врата, с по-малки размери. В началото Икер Касияс и компания си подаваха с крака най-различни пасове - по земя, по въздух и с неудобния крак. По-късно последваха по-сложни упражнения под рамката на вратата. Кълбо напред и дълъг плонж, чрез който топката да бъде уловена.

Интересно беше да се наблюдава усърдието, с което Икер Касияс участваше в тренировката. Между различните упражнения, стражът на Кралския клуб правеше съсредоточено допълнителни разгряващи движения и изпълняваше стриктно нарежданията на Вилиам Веки - треньор на вратарите.

След десетата минута изведнъж всички играчи се събраха за секунди в центъра. Причината - старши-треньорът Карло Анчелоти беше стъпил на тревата.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Да видиш как футболисти за над един милиард евро стоят мирно и мълчаливо като ученици е доста странно, но има своето обяснение. Авторитетът на италианският специалист е повече от галактически. Трикратният носител на КЕШ даде кратки наставления на своите играчи. Последваха бегови упражнения без топка, които бяха водени от помощник треньора на Анчелоти - 57-годишният Джовани Маури. След това футболистите трябваше по своя преценка да направят разтегателни движения.

След това звездите бяха разпредели в два квадрата по седем човека, а двама играеха ролята на "пиян морков". Играчите трябваше да си подават топката с едно докосване, което с оглед на класата на футболистите я правеше трудна за проследяване.

Доста изненадващо бе това, че още в първите разигравания играчите, които бяха вътре в квадрата не се колебаеха да влизат на шпагат. Огромна радост и доволни викове се носеха в случай, че някой бе прекарал топката между краката на свой съотборник. За върховно унижение се смяташе ако разиграващите топката футболисти успеят да си подадат няколко паса по въздух. В такива моменти "пияните моркови" бяха безпомощни и се въртяха за кеф на останалите.

През цялото време двете суперзвезди на Кралския клуб - Гарет Бейл и Кристиано Роналдо тренираха един до друг.

В заниманието на Реал (Мадрид) имаше и забавление, и строга дисциплина. Точно така както трябва да се играе и в мач - с настроение, но и със спазване на тактическите указания. А дали българският шампион има сили да им стъжни настроението - предстои да видим още тази вечер.

 Още снимки от тренировката вижте ТУК

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички