Златен шанс за Лудогорец срещу Ливърпул


Златен шанс за Лудогорец срещу Ливърпул

1339 0

Лудогорец приема днес Ливърпул в предпоследния кръг от груповата фаза на Шампи­онската лига.

След това на "зе­лените" им предстои и гостуване на Реал (Мадрид). Българският шампион все още има шансове да продължи участието си на международната сцена и напролет. За да се случи това, разградчани трябва да победят Ливърпул тази вечер на "Васил Левски". Само при такъв развой те ще имат шанс за поне трето място в групата.

Ситуацията е повече от благоприятна за Лудогорец. Те хващат своя съперник във възможно най-слабата му форма, пише "Тема Спорт". "Червените" от "Анфийлд" са в кошмарно състояние, класирането им във Висшата лига на Англия е позорно, играта им представлява жалка картинка, критиките към играчите и треньора станаха ежедневие. Клубът е раздиран от вътрешни конфликти и напрежение. Всичко това създава отлични предпоставки пред Лудогорец в днешния мач. Разградчани имат златен шанс да се възползват от всички проблеми в лагера на славния английски тим и да стигнат до победата. Състоянието на Ливърпул в момента е несравнимо с онова при предишните му визити в София. "Мърсисайдци" са гостували на два пъти на ЦСКА в ролята си на действащи европейски клубни шампиони, докато сега са една карикатура.

Футболът, който играят "червените" от началото на сезона, няма нищо общо с това, което показваха през миналия. Защитата им е крайно нестабилна, халфовата линия е безидейна, а в атака проблемите са огромни. Лудогорец едва ли някога повече може да има по-удобна възможност от днешната да спечели престижна победа над Ливърпул. Въпросът е дали ще успее да го направи.

Георги Дерменджиев ще заложи на голяма част от титулярите в дербито срещу ЦСКА. Дилемите пред специалиста са около това кой да започне на десния фланг на атаката и като ляв бранител. Почти сигурно първата позиция ще бъде заета от Михаил Александров. 25-годишният футболист остана резерва на "Армията" за сметка на Мисиджан, но сега ще се завърне в състава за сблъсъка с Ливърпул. Решението на Дерменджиев е повлияно освен от по-добрата игра на Александров в дефанзивен план и от склонността на Мисиджан да прегаря рано. Тандемът между юношата на ЦСКА и Кайсара донесе успех на "Анфийлд" и Рахийм Стърлинг бе неутрализиран. В зоната на левия бек Дерменд­жиев се чуди дали да пусне изтърпелия наказание с Базел (0:4) Минев или Ангуло. С по-го­леми шансове да започне е българинът, въпреки че пропусна две тренировки заради проб­леми с глезена след мача с чер­вените.

В предни позиции в отсъствието на контузения Роман Безяк атаката отново ще бъде водена от Юнес Хамза. Тунизиецът не бе на ниво на "Армията", но треньорът едва ли ще прибегне до пускането на Кишада. Единственият, който рискува да пропусне последния мач с Реал (Мадрид) заради натрупани картони, е Фабио Еспиньо.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Както е известно, мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс има доста проблеми с контузени футболисти. Добрата новина за северноирландеца е, че вчера Джордан Хендерсън тренира наравно със съотборниците си и по всяка вероятност ще започне като титуляр на "Васил Левски". Марио Балотели обаче не взе участие в послед­ното занимание на тима преди отпътуването за София. Аут са Мамаду Сако, Джон Фланаган, Сусо и Даниел Стъридж. Хосе Енрике пристигна с отбора в София, но е малко ве­роятно да вземе участие в срещата.

На вратата ще застане Симон Миньоле, а като централни бранители вероятно ще действат Мартин Шкъртел и Коло Type. Африканецьт ще замени неубедителния Деян Ловрен, какъвто бе случаят и 8 сблъсъка с Реал (Мадрид). Отдясно на защитата ще действа Глен Джонсън, а отляво - Алберто Морено. В халфовата линия ще са Стивън Джерард и Хендерсън като опорни полузащитници, докато в предни позиции опциите не са твърде много. Рики Ламбърт ще застане на върха на атаката, а зад него ще оперират Адам Лалана, Рахийм Стърлинг и Филипе Коутиньо.

Вероятни състави:

Лудогорец: Вл. Стоянов, Й. Минев, Моци, Терзиев, Кайсара, Дяков, Ешпиньо, Абало, Марселиньо, М. Александров, Хамза.

Треньор: Георги Дерменджиев

Ливърпул: Миньоле, Морено, Туре, Шкъртел, Джонсън, Джерард, Хендерсън, Лалана, Стърлин, Коутиньо, Ламбърт.

Треньор: Брендън Роджърс

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички