Александър Димитров благодари за България U20 - било дело на Георги Иванов и Кирил Котев


Александър Димитров благодари за България U20 - било дело на Георги Иванов и Кирил Котев
Снимка: Lap.bg

1446 0

Треньорът на младежкия национален отбор по футбол и новосформираната селекция до 20 години на България - Александър Димитров, коментира най-важните теми около отбора. 

Димитров обясни случващото се в отбора

Той за първи път се събира по практика на ФИФА. Неговата първа проверка ще бъде срещу Азербайджан в Баку, а в селекцията на Димитров попадат много нови имена. 

Голямата новина от лагера на "лъвовете" е нова контрола срещу клубен отбор, подобно на тази срещу Локомотив София от пролетния полусезон. 

Коментарът на селекционера

"Добро е настроението сред играчите, доста от тях са нови, за първи път се сформира като селекция U20, това не е практика в европейските отбори на нашия континент, това е практика на ФИФА. Това много ще ние помогне за сглобяването на следващия младежки национален отбор, защото тези момчета неминуемо ще са част от него. 

Цялата ни концентрация и стратегия е за септември месец за мача с Полша. Както и през миналия прозорец направихме контролна среща с Локомотив София, така и сега предвиждаме такава проверка с клубен отбор в България, за да окомплектоваме нещата и да изпробваме нещата срещу реален противник. 

Човек не може да говори за шефовете си и не може да ги избира, U20 не е имало от години, това е благодарение на Георги Иванов и Кирил Котев, прави се нещо ново и им благодаря. Момчетата трябва да защитават своите имена и имената на България, родолюбието се изгуби, но сме много кадърна нация. Подценяваме се и това е една от причините да няма резултати.

Имаме принципи, които искаме да се спазват, да не се пише, че са чалгари, искаме да го махнем в младежкия национален отбор. Участваме и в инициативи, това е хубавата страна на младежкия национален отбор", категоричен е селекционерът.

Вижте големите изненади в селекцията на България!

Още: Десподов за Илиан Илиев: Той балансира между добра атмосфера и сериозна работа

Илиан Илиев иска победи от България в Лига на нациите, заговори и за разочарование с Георги Иванов

Георги Иванов - Гонзо призова феновете на БГ футбола да са доволни - срещаме силни отбори, а не губим

Екстаз в националния отбор по футбол! "Не е невероятно, но е прилично"; "Близо сме"; "Ще имаме успехи"; "Равни сме с тимове от Евро 2024"

Две ключови думи в интервюто на Илиан Илиев след 0:0 с Румъния

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички