Един от четвъртите в света: Бях нападател, играх защитник, щях и да пазя, ако бе нужно


Един от четвъртите в света: Бях нападател, играх защитник, щях и да пазя, ако бе нужно
Снимка: Getty Images/Guliver

2736 0

Бившият национал на България - Ивайло Йорданов, издаде една от тайните състави на големия български успех на Мондиал 1994. Тогава нашият отбор стана четвърти в света, но можеше да играе финал в САЩ, според мнозина.

Универсален войник в САЩ

Той бе запитан от "A Bola" за участието си в мача срещу Мексико на позицията централен защитник, а отговорът му беше безкрайно любопитен.

Той обясни какво е да влезеш в игра на мястото на Стоичков

"Важното беше да помагаме на отбора, независимо от позицията. Ако треньорът смяташе, че можех да съм полезен в защита, щях да играя. Ако беше в средата на терена, като нападател или вратар, играех. Нямах никакъв проблем", каза Йорданов пред португалското издание.

Чувството да замениш на терена Христо Стоичков

Друг интересен въпрос към него беше какво означава да замени играч от ранга на Христо Стоичков. Това се случи в мача срещу Германия, може би най-добрият мач на националите ни в САЩ. Тогава те обърнаха резултата от 0:1 до 2:1, а Йорданов замени Камата в 85'.

"Бяхме и сме приятели. Той беше от Барселона, беше най-добрият футболист в България и целият отбор се притесняваше за Стоичков. Смяната на Стоичков или някой друг обаче изобщо не ме интересуваше. Моят интерес винаги е бил да помагам на България да спечели.

Година по-късно, на 7 юни 1995 г., отново победихме Германия, преминавайки от 0-2 до 3-2. Започнах титуляр и излязох по средата на второто полувреме. Знаете ли кой ме замени?", коментира бившият нападател, а след предположението, че това е бил Стоичков, той каза: "Костадинов". А ето какво каза Йорданов за мача с Италия, спрял ни за финала. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички