Излиза уникален комикс с героите от Лудото американско лято през 1994-та


Излиза уникален комикс с героите от Лудото американско лято през 1994-та
Снимка: Getty Images/Gulliver

2037 0

Българските национали, достигнали до четвъртото място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година, станаха герои на комикса "94-та. Легендата". Книгата е специално издание, посветено на 30-ата годишнина от незабравимото американско лято.

Дело на най-добрите в комикса в България

Тя е дело на комикс платформата "Майна Town", зад която стоят имената на едни от най-добрите комикс артисти в България. Уникалното по рода си издание разказва историята на четвъртите в света с похватите на комикса, като съчетава история с фикция.

В книжката има и интервю с Христо Стоичков

В основата на сюжета са победите над Мексико, Аржентина и Германия. Те са преплетени с взаимоотношенията между главните герои, с магичните легенди за зараждането на суперсилите им и с още много фикция. Специално място е отредено и на колоритните всенародни тържества след всяка победа.

Бонус интервю със Стоичков

Самият Христо Стоичков подкрепи изданието с интригуващо интервю, поместено между комикс историите. "Германците ме ядосаха и си го получиха", разкрива той за една от най-завладяващите истории в книгата - победата над Бундестима с 2:1. Той вкара първия гол от пряк свободен удар, след което Йордан Лечков довърши обрата с удар с глава.

Своите лични преживявания от САЩ'94 разказват още Красимир Балъков, коментаторът Борис Касабов и администраторът на националния отбор от 1994 - Александър Динев.

"Сътворихме комикс за всеки български дом. Децата ще преживеят този взрив от емоции за първи път, а родителите ще ги изпитат отново", казват авторите на комикса. "94-та. Легендата" ще бъде във всички книжарници в страната, както и в големите хипермаркети, от 1 юни. А ето каква тайна за 17 ноември разкри Златко Янков наскоро. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички