Гоним рекорда: Колко билети са продадени за България - Люксембург и колко максимум може да стигнат?


Гоним рекорда: Колко билети са продадени за България - Люксембург и колко максимум може да стигнат?
Снимка: Team Bulgaria

1074 0

От Българския футболен съюз (БФС) очакват огромна посещаемост на мача на националния отбор по футбол на България срещу Люксембург. Двете страни се срещат в Лигата на нациите, а дуелът ще се състои на "Христо Ботев" в Пловдив в събота, 12 октомври, от 19:00 часа.

Колко хора ще подкрепят България срещу Люксембург?

Според търговския директор на родната централа Пламен Петров трябва да има около 15 000 души (като до момента са продадени над 10 000 билета), което ще е рекорд по посещаемост за последните години. Освен това ще има подготвена специална програма преди мача.

Рекордът за последните години е домакинството срещу Северна Ирландия - 14 300 души. От УЕФА позволяват максимум 17 000 билета, които БФС да пусне за дуела с Люксембург на стадиона в Пловдив.

"Има голям зрителски интерес за този мач. Виждаме големи опашки, хората наистина жадуват да видят националния отбор в Пловдив. Доста футболен град. Поздравяваме всички, които ще присъстват на мача. Очакваме близо 15 000. До момента има над 10 000 продадени билети, знаем народопсихологията – в последния момент идват повечето хора. Но и за това сме готови. Говорили сме, че ще има сцена с изпълнители. DJ Dian Solo, дует Expose, вътре ще има също изпълнение – трио Сопрано. Празникът ще е голям за Пловдив, за нас. Надявам се да завършим с успех.

Под 100 човека се очакват за този мач (бел. ред. гостуващи фенове), но в крайна сметка гледаме домакинската публика да ни е приоритет" - сподели Пламен Петров пред "Дарик радио". А кой бе най-посетеният мач от години насам за България?

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички