Илиан Илиев категоричен: Заяви цел №1 пред националите в близкото бъдеще


Илиан Илиев категоричен: Заяви цел №1 пред националите в близкото бъдеще
Снимка: БГНЕС

374 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България - Илиан Илиев, даде пресконференция в Любляна пред медиите преди утрешната проверка със Словения. Той заяви, че очаква много от своите възпитаници и даде да се разбере, че иска "лъвовете" да спечелят групата в Лигата на конференциите.

Думите на Илиев преди Словения - България

"Очаквам футболистите да покажат същото внимание. Да не говорим за желание, защото в националния отбор е чест да си повикан, още повече да играеш. Очаквам тежък мач, имат обигран състав, победиха сериозни отбори, футболистите осъзнават важността на двубоя. Не го казвам само от куртоазия", сподели Илиев.

Още: Европейско първенство по футбол 2024: С него България доближава на косъм най-кошмарната серия на Стария континент

"Трябва да се направи отбор, който да направи така, че хората отново да се идентифицират с него. Доста отбори дръпнаха напред, тези мачове са основата, върху която трябва да стъпим. Трябва да спечелим групата в Лига на нациите. Не мога да определя кой е по-добър Румъния или Словения".

"Словенците играят по-директен футбол, макар че също имат футболисти, които могат да свалят топката. Трябва да сме агресивни в единоборствата, трябва да сме много компактни като отбор. Всеки един отбор изисква борбеност, не само Черно море. Естествено, че искаме да имаме някакъв стил. Един отбор започва да се гради отзад напред. Искаме да играем модерен футбол, не да внасяме стила на Черно море", каза Илиан Илиев в Словения".

"В дефанзивен план сме стабилни, добре е да не губиш, но е най-добре да побеждаваш. Приемаме, че тези резултати са позитивни, защото не сме загубили. Словения наистина е добър отбор. Надявам се това, което правим в малкото време, в предните лагери за половин час видео анализ, момчетата се справяха, да се получава", каза още треньорът.

БФС даде нов договор на Илиан Илиев в националния отбор на България

Александър Димитров благодари за България U20 - било дело на Георги Иванов и Кирил Котев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички