Илиан Илиев: В националния всеки си забравя името и трябва да даде максимума


Илиан Илиев: В националния всеки си забравя името и трябва да даде максимума
Снимка: ПФК Черно море / PFC Cherno more

1329 0

Селекционерът на България - Илиан Илиев, говори преди мача с Беларус в Лига на нациите. Той изрази надежда тимът ни да блесне като колектив и сподели, че се надява България да спечели групата си в турнира.

"Не сме от водещите европейски отбори, които разчитаме на индивидуалности. Ако нямаме колектив и група, която заедно да постигне нещо, трудно бихме направили нещо, дори срещу отбори от „нашата черга“. Всеки си забравя името и за националния отбор трябва да даде максимума.

Илиев иска в националния всеки да си "забрави" името

В тези шест мача досега го направихме, надявам се и утре да е така. Беларус ще вкара динамика, агресия и точно тези мачове са много трудни за преодоляване. Уважаваме противника, тъй като при тях има малко затъмнение, знаете защо", започна той.

"Искам от първата минута да играем футбол. Имаме футболисти, които може да опитат да играят футбол, да търсят фланговете и да чакаме резултат. Не е идеята просто обаче да чакаме резултат от началото. Не сме отбор, който е силов с дълги топки. Дано да разчитаме и на статичните положения, важно е да играем. Днес ме подсетиха, че ако спечелим и влезем в група В, има изтегляне за класиране на европейско. Ако сме в С и спечелим, може и да отидем на Европейско.

Още: Категоричен Филип Кръстев: Не мисля, че Беларус трябва да ни плаши

Трябва да се опитаме да спечелим групата, тъй като това ще даде самочувствие за световните квалификации. Ясно е, че няма да е лесно. Люксембург вдигна много нивото. Северна Ирландия имат футболисти в сериозни първенства. При Беларус е неизвестно, тъй като имаме победи и загуби. Надявам се да покажем качества на нашите футболисти", продължи Илиев.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Виждаме, че всички тези негативи, които се изсипват срещу отбора, не са добре. Не сме чак толкова лоши и може да се противопоставим на всеки един отбор. Нашата цел е да накараме хората с работата, играта и резултатите да припознаят малко по-малко националния отбор. Надявам се да извлечем позитив и тогава в Пловдив със сигурност ще има доста настроение и еуфория. Това е целта – да върнем вярата на хората в националния отбор на България", завърши селекционерът.

9 месеца след ударното обединение: Ултрасите от цяла България се вдигат за Лига на нациите

Нов национал разказа историята зад повиквателната: Трудни са ми някои думи на български, но уча химна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички