Интересно: СДВР търси хора от протеста срещу БФС на мача на младежите на България


Интересно: СДВР търси хора от протеста срещу БФС на мача на младежите на България
Снимка: БГНЕС

1136 0

От СДВР изпратиха съобщение до медиите. В него информират за мерките, които ще бъдат взети покрай двубоя на младежкия национален отбор по футбол на България срещу Естония. Съперникът гостува на стадион "Александър Шаламанов" във вторник от 18:00 часа.

Срещата е от квалификациите за Европейското първенство до 21 години. Ще бъдат предприете сериозни мерки около сблъсъка, като ще има и щателни проверки. Интересното е, че ще се търсят "извършители на противообществени прояви" от вечерта на 16 ноември. Тогава бе и кървавият масов протест срещу БФС.

От СДВР призовават всички, които ще присъстват на двубоя, да бъдат внимателни и да не допускат да бъдат въвлечени в провокации. Ето и цялото съобщение, получено на пощата ни:

"СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в столицата във връзка с футболната среща утре от 18:00 часа на стадион "Александър Шаламанов" между младежките национални отбори на България и Естония.

Около стадиона ще бъде изградена буферна зона. Пропускателният режим ще се осъществява през два контролно-пропускателни пункта на ул."Коломан" – единият от страната на бул. „Овча купел" и вторият от страната на ул. „Славия". За да бъде избегнато струпване, поради щателните проверки, приканваме зрителите да се възползват от отворените входове на стадиона в 17:00 часа.

"Уведомяваме посетителите, че ще бъдат извършвани проверки на лица, с цел установяване на извършители на противообществени прояви от вечерта на 16 ноември. Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града. От страна на организатора са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Ще се извършват и проверки за носене на забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и други. Призоваваме всички, които ще отидат да подкрепят младежкия национален отбор, да бъдат внимателни и да не допускат да бъдат въвлечени в провокации" - гласи информацията от СДВР.

А след протеста на феновете срещу БФС премиерът Николай Денков е готов да си подаде оставката при едно условие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички