“Никога не “паркирам автобуса”: Илиев обясни стила на България и коментира Левски


“Никога не “паркирам автобуса”: Илиев обясни стила на България и коментира Левски
Снимка: facebook / BulgarianNationalTeam

464 0

Националният селекционер Илиан Илиев даде пресконференция в навечерието на гостуването на България в Белфаст за спора със Северна Ирландия. Двубоят е от голямо значение за развоя в групата на "лъвовете" в Лига на нациите. 

Илиев бе категоричен

Треньорът беше категоричен, че отборът му няма да излезе да се отбранява. България има само две загуби в 10 мача срещу Северна Ирландия и Илиев си пожела да не е на "Титаник" във вторник. 

Мнението на селекционера

"Северна Ирландия е отбор, който се подмладява. Процесите им вървят добре, имат добро поколение, имат скорост, трябва да отговорим на това предизвикателство. Групата ни е много завързана, за да броим точките. Една загуба може да те свали, а победа да те изстреля на челото.

Близо сме в класирането, това е важен мач. Най-важното е отборът да придобие някакво самочувствие и стил, половината от тези равни мачове ако бяхме победили, а другите - загубили, щях да съм повече доволен. Тези равенства не ни дават задоволство, нужни са ни победи.

Като правехме групата знаехме, че може да се случат тези липси, повикахме допълнително момче. Липсва ни много Илийката, бяхме направили една основа, имаме идея как да излезем. Трябва да отговорим на агресията на Северна Ирландия, да свалим топката, не може непрекъснато да се отбраняваме.

Фактът е, че от медицинския щаб на Левски казаха, че Кристиан Димитров е контузен и трябва да вярваме. Знаем стила на Северна Ирландия, трябва да отговорим, но и трябва да се опитаме да задържим топката. Мачът започва 0:0, после не знаем какво ще се случи. Нямаме мач с паркиран автобус, това е мач, в който всичко може да се случи. Дано утре не сме на "Титаник", категоричен е специалистът.

Вижте кой авторитетен съдия ще ръководи Северна Ирландия - България!

Илиев с огромен комплимент към Люксембург, иска да спечели "трудната група" в Пловдив

"Няма на всяка цена": Илиан Илиев отдаде заслуженото на Люксембург и отчете едно притеснение

Илиан Илиев: Не можем да изискваме от клубовете да пускат българи

Илиан Илиев разстрои всички с новина за лечението на Илия Груев

Дешан стори това, което всички очакваха от Илиан Илиев

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички